Terör örgütü Münbiç'ten çekiliyor!

Türkiye ile ABD'nin anlaşmaya varmasının ardından, terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerinin bölgeden çekileceği öğrenildi.

Terör örgütü Münbiç'ten çekiliyor!

Türkiye ile ABD arasında Münbiç konusunda yol haritasının Dışişleri Bakanları düzeyinde onaylanmasının ardından, konuyla ilgili bir haber de Münbiç'ten geldi.

Edinilen bilgiy göre, ABD ile yürütülen Münbiç görüşmelerinin ardından terör örgütü PKK/ YPG'nin sözde üst düzey 17 yöneticisinin yarın sabah 06.00 itibarıyla bölgeyi terk edeceği öğrenildi.

Çekilme kararının ABD'nin askeri danışmanları ile örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin yaptığı toplantının ardından alındığı belirtildi. Münbiç'ten çekilecek 17 kişinin, Kandil bağlantılı örgüt mensupları olduğu öğrenildi.

Cuma günü örgüt ana unsurların çekilmesi için de bir toplantı daha yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan terör örgütü YPG'den yapılan açıklamada, örgüt güçlerinin Münbiç'ten çekileceği belirtilmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da düzenlediği basın toplantısında terör örgütü YPG'ye bağlı güçlerin Münbiç'ten çekileceğini, çekilirken de silahlarını bırakacağını belirtmiş ve bu planın Münbiç'ten sonra Fırat'ın doğusundaki bölgelerde de uygulanacağını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem