Tehlike anında yuvarlanıp top gibi oluyor! İşte katil virüsü yayan pangolin

Koronavirüsü yaydığı iddia edilen pangolin, tehlike anında yuvarlanıp top haline bürünüyor.

Tehlike anında yuvarlanıp top gibi oluyor! İşte katil virüsü yayan pangolin

Dünyada yüzlerce kişinin ölmesine sebep olan koronavirüsü yaydığı iddia edilen pangolin, tehlike anında yuvarlanıp top haline bürünüyor.

Dünyayı saran katil virüsü yılan mı yarasa mı yaydı diye tartışılırken, yeni bir iddia ortalığı ayağa kaldırdı. Çinlilerin bayılarak yediği memeli türü olan pangolinin koronavirüsü yaydığı iddia edildi.

Pangolin nedir, nerede yaşar, ne yer, özellikleri nelerdir ve nasıl bir hayvandır?

-Pangolin, pullu memeliler familyasından olan bir memeli hayvandır. Vücutları, kiremite benzer bir yapıda dizilmiş keratin pullarla kaplıdır. Bu yüzden çam kozalağına benzer bir görüntüleri vardır. Bu pullar oldukça sert bir yapıdadır. Hayvanın vücudunun iç tarafları yani pulsuz olan kısımlar ise kıllarla örtülüdür.

-Aslına bakarsanız pullar arasında da kıllar bulunmaktadır. Pangolinlerin kafaları uzun bir şekildedir.

-Bel kısımları oldukça esnek olup köprücük kemikleri bulunmamaktadır. Parmaklar tırnaklı olup ön ve arka ayakları 5 parmaktan oluşmaktadır.

-Şaşırtıcı olan kısım ise pangolinlerin dişlerinin olmayışıdır.

-Dilleri de uzunca ve solucan bir şekildedir. Koku alma duyuları gelişmiştir. Mideleri de öyle…

-Gündüzleri Pangolin görme olasılığınız oldukça düşüktür çünkü Pangolinler geceleri dışarı çıkarlar. Gündüzleri mağara yada benzeri yerlerde saklanırlar. Genellikle de ağaçlarda veya toprak üzerinde yaşarlar.

-Karıncalarla beslenirler. Bir Pangolinin ortalama ömrü 3-5 yıl arasında değişmektedir. Bugüne kadar görülen en büyük Pangolin Afrika'da yaşayan dev Pangolindir ve boyu 180 cm'dir.

-Pangolin denen hayvan, tehlike anında bir kirpi gibi top haline bürünüp aslanların elinden kurtulabilir.

Tehlike anında yuvarlanıp top gibi oluyor! İşte katil virüsü yayan pangolin

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem