TBMM tarihinde bir ilk !

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in talimatıyla TBMM, bundan sonra kapılarını sadece milletvekilleri ile görüşmek için değil, Meclis'in kendisini görmek için de gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapacak.Meclis'i ilk ziyaret edenlerin içinde yer alan 90 yaşındaki h

TBMM tarihinde bir ilk !

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in talimatıyla TBMM, bundan sonra kapılarını sadece milletvekilleri ile görüşmek için değil, Meclis'in kendisini görmek için de gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapacak.

Meclis'i ilk ziyaret edenlerin içinde yer alan 90 yaşındaki huzurevi sakininin izlenimleri de meclisin halka açılmasını özetler biçimdeydi: "Daha önce televizyondan izliyorduk. Hiç uzak ile yakın bir olur mu?"

TBMM Başkanlığı tarafından vatandaşların Meclis'i gezmesi amacıyla başlatılan "halk günü" uygulaması kapsamında Meclis bugün ilk ziyaretçilerini ağırladı. Meclis'e ilk kez gelenler arasında bir Ankara Seyranbağları Huzurevi'nin sakinleri, Manisa'dan gelen öğrenciler, gaziler ve Ankaralı vatandaşlar yer aldı.

Ziyaretçiler önce TBMM Dikmen Kapısı'ndan içeri alındı ve burada ilk ziyaretçiler olmaları hasebiyle kendilerine ikramda bulunuldu. Ayrıca her ziyaretçiye bir karanfil verildi.

Ziyaretçiler daha sonra TBMM Genel Kurulu'nu gezi. Burada kendilerin TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu kısa bir 'hoşgeldiniz' konuşması yaptı. Ardından da bir görevli TBMM Binası'nın geçmişi ve genel kurul hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Ardından ziyaretçiler TBMM Şeref Kapısı ve bina önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Uygulama hakkında konuşan TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu, "Bugüne kadar Meclis'e ziyaretçi geliyordu. 'Meclis halka açılıyor' diye bir mesaj veriliyor ama Meclis zaten halkın meclisi ve halka açık. Gelen ziyaretçiler daha çok milletvekillerini ziyarete geliyorlar, sorunlarını paylaşmak üzere geliyorlar." dedi.

Bu amaçla bazen 10 bin ziyaretçinin geldiği günler olduğunu aktaran TBMM Genel Sekreteri, uygulamanın ortaya çıkış şeklini de "Biz biraz formatı değiştirelim dedik, ziyaretçilerle rehberli turlar eşliğinde açalım istedik." sözleriyle aktardı.

CUMARTESİLERİ 11.00 - 16.00 ARASI KAPILAR HERKES AÇIK

Neziroğlu'nun verdiği bilgiye göre TBMM'de "halk günü" uygulaması, cumartesi günleri saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bu zaman diliminde her saat başı rehberli turlar düzenlenecek.

İsteyen her vatandaşın Dikmen Kapısı'na gelmeleri halinde Meclis'i gezebileceğini belirten Neziroğlu, "Önceden randevu almalarına kimseyi aramalarına gerek yok. Ankara içinden ya da dışarıdan yolu Ankara'ya düşenler, Meclis'i de görelim isterlerse cumartesi günü sadece Dikmen Kapısı'na gelmeleri oradan içeriye girmeleri yeterli." dedi. Genel Sekreter, 10 kişi de gelse 100 kişi de gelse bu uygulamayı devam ettireceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem