TBMM'de devir teslim töreni

TBMM genel sekreterliğinden başmüşavirlik görevine atanan Neziroğlu yazılı bir açıklama yaptı

TBMM'de devir teslim töreni
TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ NÖBETİNİ DEVRETTİ
5 yıldır TMBB genel Sekreterliği görevini yürüten Trabzonlu hemşehrimiz Doc Dr İrfan Neziroğlu  TBMM başkan Baş müşavirliği görevine atandı. Neziroğlu TBMM genel sekreterliği görevini  başka b.ir Trabzonlu hemşehrimiz Mehmet Ali Kumbuzoğluna devretti
Bu gün yapılan devin teslim töreninin ardından TBMM genel Sekreterliği görevini Kumbuzoğluna devreden Doc Dr İrfan neziroğlu yazılı bir açıklama yaptı
Nezeroğlunun yazılı açıklaması aynen şöyle
Kıymetli dostlar
2011 yılından beri onurla ve gururla yürüttüğüm Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği görevinden bugün itibariyle Sayın Meclis Başkanımızın takdiriyle Başkan Başmüşavirliği görevine atanmış bulunuyorum.
 Devir-teslim töreninde yaptığım açıklama aşağıdadır.
Değerli mesai arkadaşlarım,
Her başlangıcın bir de sonu var. 2011 yılından beri onurla yürüttüğüm Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği görevinden bugün itibariyle Sayın Meclis Başkanımızın takdiriyle Başkan Başmüşavirliği görevine atanmış bulunuyorum.
ÖSYM’nin açtığı sınavı kazanarak 1992 yılında TBMM’de uzman yardımcısı olarak göreve başladım. Sonra sırasıyla uzman, Kanunlar ve Kararlar Müdür yardımcılığı, Kanunlar ve Kararlar Müdürü, Yasamadan Sorumlu Genel Sekreter yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundum.
Genel Sekreter olarak göreve başladığım gün kendime şu sözü verdim: Çalışma arkadaşlarımla birlikte TBMM’yi Türkiye’nin en iyi kurumu, Dünyanın da en iyi parlamentolarından birisi yapacağız. Şimdi geriye dönüp baktığımda kurumsal olarak da, kişisel olarak da dünya parlamentolarına da örnek olan birçok ilke imza attığımızı söyleyebilirim. Çalışmalarımız çok sayıda ödüle layık görüldü. Kurumlar arasındaki işbirliğine önem verdik. Talep edenle de etmeyenle de tecrübelerimizi paylaştık.
Herkesin fikrine önem verdik. Her arkadaşıma o alanda Türkiye’nin en iyisi olmasını hedef gösterdik. Ben size inandım, siz bana inandınız, iyi bir takım olduk. Başarımızın sırrı da burada yatıyor.
Çok güzel işler yaptık, güzel bir iz bıraktık. Dünya Parlamento Genel Sekreterleri Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk olduk. İslam Ülkeleri Genel Sekreterler birliğini kurduk. .
Bu millete, bu Devlete hizmet etmek benim için tarifsiz bir gurur ve şeref kaynağıdır. .
Şimdi nöbeti yeni bir arkadaşımıza devrettik. TBMM Genel Sekreterliği belki de en zor idari görevlerden birisidir. Kendisine şimdiden başarılar diliyorum. Yardıma veya desteğe ihtiyacı olduğunda her zaman yanında olacağımı ifade ediyorum.

Hepinizi selam ve sevgilerimi sunuyor, başarılar diliyorum.
 
Doç. Dr. İrfan NEZİROĞLU
TBMM Başkan Başmüşaviri
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler