Tam 127 sığınmacı !

Yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmek için İzmir'in Dikili ilçesine gelen 127 Afganistan vatandaşı, hava muhalefeti sebebiyle İstanbul'a geri döndürülünce yakayı ele verdi.Edinilen bilgiye göre, Avrupa hayali ile İstanbul'dan İzmir'in Dikili ilçesine gelen

Tam 127 sığınmacı !

Yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmek için İzmir'in Dikili ilçesine gelen 127 Afganistan vatandaşı, hava muhalefeti sebebiyle İstanbul'a geri döndürülünce yakayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, Avrupa hayali ile İstanbul'dan İzmir'in Dikili ilçesine gelen 127 Afganistan vatandaşı, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek istedi. Dikili'ye ulaştıklarında insan tacirleri tarafından hava şartları bahane edilerek çocuk ve kadınların da bulunduğu grup İstanbul'a geri gönderildi. İki otobüse bindirilen kaçak göçmenlerden 50 kilometre gittikten sonra otobüs şoförü tarafından para istendi. Ücret ödeyemeyeceklerini söyleyen mülteciler şoförler tarafından Karaağaç'ta otobüsten indirildi. Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu 127 Afganlı kaçak, yol kenarında bulunan bir zeytinlikte beklerken, Gömeç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından fark edildi. 127 Afgan'ı İlçe Jandarma Komutanlığı'na götüren ekipler, kaçakların sağlık muayenelerini yaptırdı. Kaçaklara insani yardımları da yapmayı ihmal etmeyen jandarma ekipleri, 127 göçmeni sabah saatlerinde sınır dışı işlemlerinin yapılması için Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler