Suruç’a 600 avukat !

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 34 kişinin öldüğü patlamanın dava sürecine 600 avukat müdahil olmak için müracaat etti.20 Temmuz'da Suruç Beleyesi Amara Kültür Merkezi'nde canlı bombanın patlaması sonucu Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi

Suruç’a 600 avukat !

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 34 kişinin öldüğü patlamanın dava sürecine 600 avukat müdahil olmak için müracaat etti.

20 Temmuz'da Suruç Beleyesi Amara Kültür Merkezi'nde canlı bombanın patlaması sonucu Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 34 kişi ölmüş ve çok sayıda üyede yaralanmıştı. "Suruç için adalet platformu" adı altında bir araya gelen 600 avukat Suruç patlamasında hayatını kaybeden 34 kişinin davasına müdahil olabilmek için başvuruda bulundu.

Suruç patlamasının yaşanmasında ihmallerin olduğunu iddia eden İstanbul Barosu avukatlarından Özlem Gümüştaş, Şanlıurfa Valiliği, Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Gümüştaş, "Soruşturmanın müdahil avukatlarıyız. 600 meslektaşımızla davaya müdahil olacağız. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı ve soruşturma savcısı ile görüşme yapacağız. Bu görüşmede bu güne kadar yapılan tespitlerimizi paylaşacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem