Suriyeli mültecilerle ilgili şok açıklama !

CHP iktidarında Suriye’ye de Irak’a da barışı getireceğini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, "1 milyon 700 bin mülteciye de -Suriye’ye huzur geldi, git kardeşim, kendi ülkende çalış- diyeceğiz" ifadelerini kullandı. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılı

Suriyeli mültecilerle ilgili şok açıklama !
CHP iktidarında Suriye’ye de Irak’a da barışı getireceğini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, "1 milyon 700 bin mülteciye de -Suriye’ye huzur geldi, git kardeşim, kendi ülkende çalış- diyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, hayata veda eden Müzeyyen Senar’a rahmet diledi. CHP iktidarında Ortadoğu’ya barış getireceklerini savunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti olarak, ben de Başbakan olarak, asla ve asla savaştan kavgadan yana olmayacağım. İnsanları silahlandırmadan yana olmayacağım. Suriye’ye de Irak’a da her tarafa da barışı getireceğim. Suriyeli kardeşlerime diyeceğim ki, ’Bir milyon 700 bin kardeşim, git kardeşim, baba ocağına geri dön, sana her türlü yardımı yapacağız.’ Sana şu ana kadar 5,5 milyar dolar harcadık, helali hoş olsun. Ama CHP iktidarında ’Suriye’ye huzur geldi, git kardeşim kendi ülkende çalış’ diyeceğiz" dedi.
 
BAŞBAKAN’A YANIT
 
Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun iç güvenlik paketiyle ilgili meydan okumasına da yanıt verdi. CHP lideri, "Efendim neymiş; bu yasa AB’de de aynen uygulanıyormuş. Pes ya, vallahi pes. Daha bakın yeni açıklama var. AB yetkililerinin bu yasanın demokratik olmadığı yönünde açıklamaları var. Yahu başbakansın senin önüne konmuyor mu? Ben soruyorum -AB’de var- diyor. Sapanla taş attı 4 yıl, silahla adam vurdu 1 yıl. Hangi ülkede var ya, söyle görelim bakalım. Halkı kandırıyorlar, söylediklerinin tamamının cezası var. yüzünü kapatan terör örgütü üyesi, terörle mücadele yasasında zaten bunun cezası var. Sen ceza verdin de biz engel mi olduk? Hepsinin cezası var ama ortada başbakan yok, hükümet yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler