Sözleşmeli personele müjde!

Belediyelerde sözleşmeli olarak çalışan yaklaşık 18 bin personel için yapılan kadro çalışmalarında kapsam genişletildi. Geçen hafta pazartesi günü gündeme gelmesi beklenen, ancak Bakanlar Kurulu toplantısının, Başbakan'ın rahatsızlanması üzzerine iptal ed

Sözleşmeli personele müjde!

Belediyelerde sözleşmeli olarak çalışan yaklaşık 18 bin personel için yapılan kadro çalışmalarında kapsam genişletildi. Geçen hafta pazartesi günü gündeme gelmesi beklenen, ancak Bakanlar Kurulu toplantısının, Başbakan'ın rahatsızlanması üzzerine iptal edilmesiyle ertelenen çalışmada sona gelindi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 151 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda yapılan çalışmayı tamamladıklarını, son kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceğini söyledi.

Bakan Faruk Çelik, gazetemize yaptığı açıklamada, 17 bin 800'ü belediyelerden olmak üzere bazı KİT'lerle kamu kuruluşlarında çalışan 151 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması için yaptıkları çalışmayı tamamladıklarını söyledi. Daha önce çıkarılan bir yasa ile 200 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirildiğini hatırlatan Çelik, bu kapsam dışında kalan 151 bin sözleşmeli için de çalıştıklarını dile getirdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Yerel yönetimlerdeki 17 bin 800 sözleşmeli personelin yanı sıra diğer kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel için de çalışma yapılması talimatını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini dile getiren Çalışma Bakanı Faruk Çelik, "Biz de bakanlık olarak bu çalışmayı tamamladık. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuda hazırladığımız raporu sayın Başbakan'a sunacağım. Kendileri onaylarsa biz hızla yasal düzenlemeyi TBMM'ye göndereceğiz" dedi. Çalışanlarının bir kısmı sözleşmeli olup da kadroya alınması planlanan kuruluşlar arasında, yerel yönetimler, belediyeler, TRT gibi birçok kamu iktisadi kuruluşları da bulunuyor.

Ek maliyet getirmeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışma tamamlanmadan önce, sözleşmeli personelin kadroya alınması halinde ücretlerinde farklılık oluşacağına, bunun da bütçede yükü artıracağına dair endişeleri bulunduğunu ifade etti. Çelik, "Çalışma tamamlandı. Böyle bir endişeye gerek olmadığını gördük. Ücretler artmayacak, herhangi bir ek maliyet de gelmeyecek" diye konuştu. Binlerce sözleşmeli personel, uzun süredir bakanlığının yaptığı çalışmayı bekliyor.

Emekli enflasyona ezdirilmeyecek

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, emeklilerin enflasyon karşısında ezdirilmeden makul bir yaşam standardına sahip olmalarının sağlanmaya çalışıldığını ifade etti. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan'ın yazılı soru önergesini cevaplayan Bakan Çelik, 2008 ekim başı itibarıyla gelir ve aylıkların her yılın ocak ve temmuz ödeme tarihlerinden geçerli olmak üzere bir önceki altı aylık döneme göre açıklanan en son temel yıllık tüketici fiyatları endeksindeki değişim oranı kadar belirleneceğinin öngörüldüğünü hatırlattı. 2011 yılı temmuz-aralık döneminde TÜFE artışının yüzde 6.79 olduğundan aylıkların bu oranda artırıldığını hatırlatan Çelik, emekliler arasında maaş adaletsizliğini gideren İntibak Yasası'nın Meclis'e gönderildiğini de hatırlattı.

Kadınlar ve engellilerin çalışma imkânı artacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu ve özelde işçi ve memur açığının 46 bin civarında olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu ve özelde işçi ve memur açığının 46 bin civarında olduğunu söyledi. İstihdam, Çocuk İşçiliği ve Sosyal Yardımlar Konularında İşbirliği Protokolünü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile imzalayan Çelik, kadın ve engellilerin sosyoekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve istihdamının artırılması için çalışma yapıldığını ifade etti. 2023 yılına kadar işsizliği yüzde 5'e çekmeyi hedeflediklerini de vurgulayan Çelik, "Türkiye genelinde kamu ve özelde 16 bin 440 iş yerinde 106 bin 143 engelli personel çalıştırılması gerekiyor. Halbuki istihdam edilen personel sayısı 83 bin 705. Kamu ve özelde engelli istihdam açığı 22 bin 438. Memur olarak da 44 bin 189 kişi çalıştırılması gerekirken bu sayı 20 bin 829. Kamu ve özelde 46 bin engelli vatandaşımızın istihdamı mümkündür" dedi. Bakan Fatma Şahin ise sığınma evlerinde kalan kadınların İŞKUR'la bağlantısının kurulacağını, bu kişilerin istihdama kazandırılacağını söyledi. Şahin, "Anne olup çalışmak isteyen, evde yaşlısı olan kadının çalışma hayatını rahatlatacak tedbir alacağız" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler