Son dakika: İzmir depreminde ölü sayısı 17'ye yükseldi

İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 17'ye, yaralı sayısı 709'a yükseldi

Son dakika: İzmir depreminde ölü sayısı 17'ye yükseldi

AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. 15 saniye süren depremde şu ana kadar 17 kişi hayatını kaybetti, 709 kişi yaralandı. 17 binanın enkazında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

İzmir'de meydana gelen deprem, Seferihisar'ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir'de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi. Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 6.8 olarak açıkladı.

17 KİŞİ ÖLDÜ, 709 KİŞİ YARALANDI

AFAD, İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 709 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi'nden alınan ilk bilgilere göre, 1'i boğularak olmak üzere, 17 vatandaşın hayatını kaybettiği, 709 vatandaşın yaralandığı duyurulan açıklamada, İzmir'de yıkılan ve hasar gören 17 binada arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem