Son Dakika - İstanbul'da Uçak Pistten çıktı

Sabiha Gökçen Havalimanında uçak pistten çıktı

Son Dakika - İstanbul'da Uçak Pistten çıktı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Uçağın İzmir - İstanbul seferini yapan uçak olduğu öğrenildi. 

Pegasus Havayollarına ait Boing 737-800 model, TC-IZK kuyruk numaralı Açelya isimli içinde 177 kişi bulunan PC2193 uçuş numaralı uçağın saat 17:05'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalktığı öğrenildi.

Uçağın yağışlı hava nedeniyle pistte tutunamayarak pistten çıktığı ve ağır hasar aldığı öğrenildi.

Son Dakika - İstanbul'da Uçak Pistten çıktı

ULAŞTIRMA BAKANI TURHAN'DAN AÇIKLAMA

Kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, şunları kaydetti:

"Şu anda bize ulaşan bilgilere göre can kaybı yok. Yaralıların şu anda bazıları kendi imkanlarıyla uçaktan ayrıldı. Bazılarını da acil servis birimlerimiz ve ekiplerimiz uçağın içerisinden çıkarmaya çalışıyorlar yolcuları. Yaralıların tahliyesi devam ediyor. 177 yolcu bunun 2'si çocuk. 6 da mürettebat vardı uçakta. Aldığımız bilgilere göre sert iniş sonucu pist başından çıkarak araziye sürüklendi. Uçakta kırım oluştu. Yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. İçeride olanlar da ekiplerimiz tarafından tahliye dilmeye çalışılıyor."

Turhan kazanın oluş şekline ilişkin ise "Bize gelen bilgiye göre kaza sert bir iniş yapıldığı ve hızını kesemeyip pist başından araziye çıkması sonucu oluştu. Pilotlarla bir irtibat hala kurulamadı. Oradaki arkadaşlarımızla görüşüp anbean bilgi alıyoruz. 32'ye yakın ambulans olay yerine gitti. Bunlarla yaralılar hastanelere sevk ediliyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem