Son dakika... Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş yakalandı

Adnan Oktar örgütünün iki numaralı ismi Tarkan Yavaş dün gece yapılan operasyonla yakalandı.

Son dakika... Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş yakalandı

Adnan Oktar örgütünün 2 numaralı ismi Tarkan Yavaş, önceki gün evine yapılan baskında bulunanamamıştı. Operasyonu önceden duyan ve firar ettiği düşünülen Tarkan Yavaş, gece yapılan operasyola gözaltına alındı.

Bilim Araştırma Vakfı eski başkanı olan Yavaş'ın küçük yaşta çocuğun, cinsel istismarı, dolandırıcılık ve uluslararası ajanlık başta olmak üzere 20 ayrı suçtan aranıyordu. 

Firar eden Tarkan Yavaş, Adnan Oktar'ın "sağ kolu" olarak biliniyor. Kirli işlerin kara kutusu olarak nitelen Tarkan Yavaş daha önce örgüte yönelik operasyonlarda yine kaçmayı başaran isim olmuştu.

Adnan Oktar'ın "şantaj kaseti" arşivinden sorumlu olduğu öne sürülen Yavaş'ın bu kasetlerle birlikte İsrail'e kaçtığı iddia ediliyordu. 

Son dakika... Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş yakalandı

OPERASYONU NASIL ÖNCEDEN DUYDU?

Firar etmesine karşın, operasyonun ardından dış basına konuşan Tarkan Yavaş, Türkiye'de yaşadığını ve başka bir yere gitmediğini savunmuştu. Yavaş, "Adnan Oktar hocamızın İngiliz istihbaratına yönelik iki cilt kitabı çıktı. İngiliz derin devletinin yapmış olduğu oyunlar ile ilgili ve Türk milletine karşı, dünyada birçok millete karşı yaptığı zulümle ilgili kitapları çıktı. Hemen ardından Türkiye'ye İngiliz istihbaratının önemli insanları gönderildi ve ben Bilim Araştırma Vaktı Başkanı olarak bu konuda önce 1 Haziran'da daha sonra 28 Haziran'da bu kişilerin gelmesi ile vakfımıza karşı bir komplo hazırlığı olduğunu zaten duyurdum. Ve bunu da kendi sosyal medya hesabımdan paylaştım." ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika... Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş yakalandı

KİMLER KORUYOR?

Adnan Oktar örgütünün "kara kutusu" olarak bilinen Tarkan Yavaş'ın aylardır gizlilik içinde yürütülen operasyondan nasıl haberdar olduğu ve firar etmeyi nasıl başardığı ise soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Yavaş'ın İsrail İstihbaratı ile yakın temas halinde olduğu, Tel Aviv'e sık sık ziyaretlerde bulunduğu öne sürülüyor.

Örgütün kara kutusu Yavaş'ın, operasyon düzenleneceği bilgisini İsrail istihbaratından mı aldığı merak konusu oldu.

Son dakika... Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş yakalandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem