Sivil polislerden dayak !

 İstanbul Gaziosmanpaşa'da sivil polislerle yol tartışmasına giren esnaf Ertan Babatürk, darp edildiğini ve koluna zorla kelepçe takıldığını öne sürerek polisler hakkında şikayetçi oldu. Mustafa Gökkılıç'ın haberine göre Küçüköy Cengiztopel Caddesi üzerin

Sivil polislerden dayak !

 

İstanbul Gaziosmanpaşa'da sivil polislerle yol tartışmasına giren esnaf Ertan Babatürk, darp edildiğini ve koluna zorla kelepçe takıldığını öne sürerek polisler hakkında şikayetçi oldu.

 

Mustafa Gökkılıç'ın haberine göre Küçüköy Cengiztopel Caddesi üzerinde meydana gelen olay iddiya göre şöyle gelişti:

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli olduğu öğrenilen sivil polisler, Ertan Babatürk ile yol verme yüzünden tartışmaya başladı. Babatürk'ün aracından inmesinden sonra tartışma kavgaya dönüştü. Kimlikleri açıklanmayan ancak koruma polisleri oldukları öğrenilen görevliler, Babatürk'ü tartakladı. Polisler tarafından daha sonra kollarından tutularak yol kenarına götürülen Babatürk'e şiddet burada da devam etti. Sivil polislerden ikisi Babatürk'ü kollarından tutarken, diğer polis de kelepçe almak için sivil plakalı polis aracına yöneldi. Vatandaşların tepkisine aldırmayan üç sivil polis, Babatürk'ün bileğini yaralayacak şekilde kelepçelediler. Babası emekli başkomiser olan ve olaya şahit olduğunu belirten Ertan Ertürk, bu durumu polislere anlattığını ancak dinletemediğini söyledi.

 

BASINI NEDEN ÇAĞIRDINIZ

Zorla bindirildiği araçla Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ertan Babatürk burada sorguya alındı. Sorgusu sırasında cep telefonlarına el konulan Babatürk'ün yardımına giden ağabeyi Yılmaz Babatürk'ün de telefonlarını alındı. Ağabey Yılmaz Babatürk, karakolda kendilerine "Buraya basın mensubu çağırdınız, ne yapmaya çalışıyorsunuz. Bu sizin için iyi olmaz" şeklinde uyarıda bulunulduğunu öne sürdü.

 

POLİSLER DE ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaklaşık dört saat karakolda tutulan iki kardeş daha sonra salıverildi. Olay sonrasında Ertan Babatürk ve polisler, birbirlerinden şikayetçi oldu.

 

OLAYI BAŞBAKANLIĞA KADAR GÖTÜRECEĞİM

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşanan polislerin duvara dizilmesiyle ilgili olayı hatırlatan Ertan Babatürk, "Hiçbir farkı yok. Sadece oradaki olayda şahıs milletvekili oğluydu, ona daha farklı davranıldı, ben milletvekili olmadığım için bana farklı davranıldı" dedi. Kendisine ayrıca 226 TL de trafik cezasının kesildiğini söyleyen Babatürk, "Bana ceza kesip beni suçlu duruma düşürmeye çalıştılar. Ama ben bu olayı sonuna kadar takip edeceğim. Başbakanlığa, İçişleri Bakanlığına, Emniyet Genel Müdürlüğüne kadar taşıyacağız" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem