Sıcak havalarda deniz suyu da serinletmiyor

Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle ısınan deniz suyu da tatilcileri serinletmiyor. karadeniz’de bazı merkezlerdeki deniz suyu sıcaklıkları, ege kıyılarındaki değerleri yakaladı. kıyılarda, Akdeniz’de 30 dereceyi gör

Sıcak havalarda deniz suyu da serinletmiyor

Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle ısınan deniz suyu da tatilcileri serinletmiyor. karadeniz’de bazı merkezlerdeki deniz suyu sıcaklıkları, ege kıyılarındaki değerleri yakaladı. kıyılarda, Akdeniz’de 30 dereceyi gören deniz suyu sıcaklıkları, en düşük değerlerin ölçüldüğü Tekirdağ ve kumköy’de bile 23 dereceye ulaştı.

BUNALTAN DENİZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, son günlerde bazı bölgelerde 40 dereceyi aşan hava sıcaklıkları ve yüzde 90’ın üzerindeki nemin etkisiyle vatandaşlar bunaltıcı günler yaşıyor. Tatil için deniz kıyılarına ve sahillere gidip serinlemek isteyenler, yükselen deniz suyu sıcaklıkları nedeniyle de hayal kırıklığına uğruyor. karadeniz’de Akçakoca, Sinop, Trabzon ve Hopa’daki deniz suyu sıcaklıklarının, geçmişte gerçekleşen ortalama en yüksek hava sıcaklıklarını geçmesi dikkati çekti.

Bu bölgenin deniz suyu sıcaklıkları, ege Bölgesi’ndeki merkezleri yakaladı. Akdeniz Bölgesi’ndeki Hatay’ın iskenderun ilçesi, son 2 günde 30 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak öne çıktı. Antalya, Finike ve Fethiye’de 29 derece ölçülen deniz suyu sıcaklığı, izmir, Alanya ve Marmaris’te 28 dereceyi buldu. Bu sıcaklıklar, Anamur, Çeşme, Samsun ve Hopa’da 27, Bodrum, kuşadası, Sinop ve Trabzon’da 26, Zonguldak’ta 25, Ayvalık’ta 24, Tekirdağ ve kumköy’de 23 derece oldu. Türkiye’de etkili sıcak hava dalgasının artacağı ve hafta sonunda da süreceği, bunun da yine deniz suyu sıcaklıklarını etkileyeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler