e-Devlet Üzerinden Seyahat İzin Belgesi Alımı Başladı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Seyahat İzin Belgesi'nin bundan böyle e-Devlet'ten alınabileceğini duyurdu.

e-Devlet Üzerinden Seyahat İzin Belgesi Alımı Başladı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs ve uçakla seyahat edecek vatandaşların artık kaymakamlıklara gitmeden Seyahat İzin Belgesi başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekleri duyuruldu.

Daha önce otobüs ve uçakla yolculuk yapacak vatandaşlar için zorunlu hale getirilen Seyahat İzin Belgesi, şimdi dijital ortamda daha kolay bir şekilde temin edilebilecek. Bireysel araçlarla seyahat eden vatandaşlar için henüz böyle bir zorunluluk yok, ancak şehir giriş ve çıkışlarında kontroller devam ediyor.

Seyahat İzin Belgesi Nedir?
Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde, şehirlerarası seyahatler için gerekli olan Seyahat İzin Belgesi, otobüs veya uçakla seyahat edecek kişiler için bir zorunluluk haline gelmişti. Bu belge olmadan yapılan seyahatlerde yolculara veya ilgili taşıma şirketlerine cezai işlemler uygulanabilir.

Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?
Şehirlerarası seyahat etmek zorunda olan vatandaşlar, Seyahat İzin Kurulu'na başvurarak belge talep edebilir. Bu kurul, vali veya kaymakamın koordinasyonunda oluşturulacak ve emniyet, belediye, otogar sorumlusu ve ilgili meslek odası veya sivil toplum temsilcilerinden oluşacaktır. Kurul, otogarlarda görev yapacak ve gerekli yerlerin tahsisi sağlanacaktır.

Otobüslerle seyahat edecek yolcular için sağlık kontrol noktaları otogar çıkışlarında oluşturulacak, ve yolcu listeleri ilgili valiliklere bildirilecektir. Yalnızca valiliklerce seyahat izni verilen yolcular, otogarlarda duracak olan otobüslere alınabileceklerdir.

Uçak Yolcuları İçin Seyahat İzin Belgesi
Uçakla seyahat etmek isteyenler için, havalimanlarındaki Seyahat İzin Belgesi Başvuru Masalarında işlemler gerçekleştirilecektir. Yolcular, burada seyahat nedenlerini ve kimlik bilgilerini içeren bir form dolduracak ve Seyahat İzin Kurulu ofisinde işlemlerini tamamlayacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem