Şenay komutan Bingöl’e atandı

Erzurum’un Tekman İlçesi Kaymakamı olarak şu an görev yapan Lütfullah Ün, iki yıl önce Ordu’nun Mesudiye İlçe Kaymakamı iken ’Kadına Karşı Şiddet ve Çocuk İstismarcılığının Önlenmesi’ projesi hazırlayarak koordinatörlüğüne geçen ay Bingöl’e tayini çıkan T

Şenay komutan Bingöl’e atandı

Erzurum’un Tekman İlçesi Kaymakamı olarak şu an görev yapan Lütfullah Ün, iki yıl önce Ordu’nun Mesudiye İlçe Kaymakamı iken ’Kadına Karşı Şiddet ve Çocuk İstismarcılığının Önlenmesi’ projesi hazırlayarak koordinatörlüğüne geçen ay Bingöl’e tayini çıkan Türkiye’nin ilk ve tek kadın karakol komutanı olan Mesudiye Çavdar Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar’ı atadı.

57 mahallesi olan ilçedeki 4 jandarma karakolundan biri olan, kendisi gibi astsubayla evli 1 çocuk annesi Şenay Haydar kapı kapı dolaşarak kadına şiddeti bitirmek için büyük çaba harcadı.

Çalışmaları ilçe halkından da büyük destek gören Astsubay Haydar, proje öncesinde 1 yılda 12 kadına yönelik şiddet olayının meydana geldiği ilçede son bir buçuk yılda şiddeti sıfırladı.

İlçeye huzur getiren Astsubay Şenay Haydar, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sivil Toplum Örgütleri tarafından da desteklenerek projesi örnek alınıp ülke geneline yayıldı. İki yıl görev yaptığı Mesudiye İlçesi’ndeki başarılı çalışmalarından dolayı Mesudiye Belediye Meclisi kararıyla Astsubay Haydar’a 'Fahri Hemşehrilik Beratı' verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem