Şehit kaymakam Safitürk'ün davası yarın görülecek

Şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitük'ün davası yarın görülecek.

Şehit kaymakam Safitürk'ün davası yarın görülecek

HABER61 - HABER SERVİSİ

2016 yılında Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından uğradığı saldırı sonrasında şehit olan Kaymakam Fatih Safitürk'ün davası yarın Gaziantep'te görülecek.

Gaziantep Bölge Adliyesi 3. Ceza Dairesi'nde saat 10:00'da görülecek duruşmaya şehit kaymakamın avukatlarının yanı sıra ailesi de katılacak.

Öte yandan Trabzon Şehit Aileleri Derneği ve İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi'de davayı yerinden takip edecek.

Ne olmuştu?

Mardin'in Derik ilçesinde 10 Kasım 2016 yılında makam odasında teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda, İçişleri Bakanlığı'nca Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ağır yaralanmış, ardından kaldırıldığı hastanede 11 Kasım 2016 günü şehit olmuştu. Saldırıda Safitürk'ün şoförü Mustafa Dinçer'de yaralanmıştı.

Safitürk'ün şehit edilmesi ile ilgili davada yerel mahkemece 4 sanığa verilen ceza hukuka uygun bulunmuş, beraat eden 8 sanığın ise yeniden yargılanmasına karar verilmişti.

Şehit kaymakam Safitürk'ün davası yarın görülecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem