Şehit Eren Bülbül'ü onurlandıran Profesör Ercüment Ovalı'ya Yılın Bilim ödülü

Yakaladığı başarıyı Maçka'da şehit edilen Eren Bülbül'e ithaf eden Profesör Doktor Ercüment Ovalı'ya, 'Yılın Bilim Ödülü' verilecek.

Şehit Eren Bülbül'ü onurlandıran Profesör Ercüment Ovalı'ya Yılın Bilim ödülü

Haber61 / Haber Merkezi / Selay Saykal

Kök hücre ve hücresel tedavi alanında çalışmalarıyla tanınan, Trabzon'un tek, Türkiye’nin ilk kök hücre üretim merkezindeki çalışmalarında imzası bulunan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, ​GQ Türkiye dergisinin bu yıl altıncısı düzenlenecek olan 'GQ Men Of The Year 2017' Ödül Töreni’nde ödül alacak isimler arasında yer aldı.


2017 yılı boyunca farklı alanlarda çeşitli başarılara imza atan, topluma ilham veren ve örnek olan kişilerin ödüllendirileceği gecede Prof. Dr. Ercüment Ovalı'ya 'Yılın Bilim Ödülü' verilecek.

BAŞARISININ TEMELİNİ TRABZON'DA ATTI

Kan ve kök hücreden ürettiği “Dermoplastik” (Yapay deri) çalışmasıyla ABD'de 'Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi' alanında 'Deneysel Araştırma' dalında açık ara kazandığı ödülü Maçka'nın genç şehidi Eren Bülbül'e adayan Ovalı'nın başarıları, tıp dünyasında yankı uyandırıyor. 8 Ekim'de Orlando'da aldığı ödülünü şehit Eren Bülbül için kaldıran Ovalı, bilimde çığır açan Türkiye’nin “ilk yerli deri üretimi” çalışmalarına 2002 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde başlamış ve Türkiye'nin ilk kök hücre üretim merkezinin kurulmasında emeği geçmişti. Ovalı'nın ürettiği 'Yapay deri', her yıl yanık nedeniyle tedavi gören 1 milyon hastaya umut olabilecek.

Şehit Eren Bülbül'ü onurlandıran Profesör Ercüment Ovalı'ya Yılın Bilim ödülü

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem