Şehidi 5 bin kişi uğurladı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıları uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan 2 askerden 30 yaşındaki astsubay üstçavuş Kenan Ceylan, memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenin ardı

Şehidi 5 bin kişi uğurladı
HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıları uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan 2 askerden 30 yaşındaki astsubay üstçavuş Kenan Ceylan, memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Şehit piyade astsubay üstçavuş Kenan Ceylan'ın cenazesi sabah saatlerinde Zile Devlet Hastanesi morgundan alınarak Zile Cemevi'ne getirildi. Burada şehit astsubayın yakınlarından helallik alınarak dua edildi. Şehidin annesi Güner ve kız kardeşi tıp fakültesi öğrencisi Güner Ceylan, ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehidin emekli polis olan babası Tekin Ceylan teröre tepki göstererek, "Allah onlara da aynı acıyı yaşatsın. Bize verdi onlara da versin. Demek ki Allah bize nasip eyledi. Görüşeli 2 ay olmadı. 'Baba hakkını helal et ben gidiyorum' dedi. Ben de 'Helali hoş olsun yavrum' dedim" diye konuştu. 
 
CENAZEYE 5 BİN KİŞİ KATILDI
 
Cenaze daha sonra töreninin yapılacağı Zile Kaymakamlığı önüne getirildi. Burada şehit astsubay Kenan Ceylan'ın özgeçmişi okunarak cenaze namazı kılındı. Namaza Tokat Valisi Cevdet Can, Ak Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır ve Celil Göçer, MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Albay Adnan Arslan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve şehidin ailesi ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 
 
Cenaze namazında şehidin Şanlıurfa'da banka müfettişi olan ağabeyi Kemal Ceylan'ın güçlükle ayakta durduğu görüldü. Ağabey Ceylan'ı, babası Tekin Ceylan sakinleştirdi. Cenazeye katılanlar dev Türk bayrağı açarak 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' slogan attı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı cenaze aracına konularak ilçeye bağlı Kızılca Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.
 
Şehit astsubay üstçavuş Kenan Ceylan'ın kendi isteği ile köyünde toprağa verildiği ortaya çıktı. Şehit astsubay Ceylan'ın ailesine, "Şehit olursam beni mutlaka kendi köyümde toprağa verin" diyerek vasiyette bulunduğu öğrenildi. 
 
20 GÜN ÖNCE HAKKARİ'YE GİTTİ 
 
Ceylan ailesinin 3 çocuğundan ortancası olan şehit piyade astsubay üstçavuş Kenan Ceylan'ın Kırklareli iline bağlı Babaeski ilçesinde görev yaptığı, Ağustos ayı yaz kararnamesiyle Hakkari'ye tayininin çıktığı öğrenildi. 
 
Bekar olan şehit astsubay Ceylan'ın, 20 gün önce Hakkari'ye giderek görevine başladığı öğrenildi.
 
TÜRKÜSÜ AĞLATTI
 
Şehit astsubay üstçavuş Kenan Ceylan'ın üzerinde üniforması ile bağlama çalıp türkü söylerken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüleri dikkat çekti. Bir çok kişinin paylaştığı videoda şehidin söylediği sanatçı Mazlum Çimen'e ait 'Sen benden gittin gideli' adlı türkü izleyenleri ağlatırken, bir çok yorum yapıldı. 
 
Şehidin söylediği türkünün sözleri ise şöyle:
 
"Öyle ağırım ki kendime
 
Sen benden gittin gideli 
 
Tenim küs olmuş tenime 
 
Sen benden gittin gideli
 
 
Öyle bıkmışım ki kendimden 
 
Kurudum düştüm dalımdan 
 
Sanki ruhum çıktı canımdan 
 
Sen benden gittin gideli
 
 
Bir cefam var idi bin oldu 
 
Aktı gözüm yaşı sel oldu 
 
Yaz baharım döndü kış oldu 
 
Sen benden gittin gideli"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler