Savcı Kılıç’ı kim vurdu ?

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Savcı Hakan Kılıç’ı davasına baktığı gasp suçundan mahkûm edilen eski bir hükümlünün vurduğunu, güvenlik güçlerinin her yerde bu saldırganı aradığını söyledi.Trabzon’un Tonya ilçesinden geçen yıl Ağrı’nın Doğubayazıt ilçe

Savcı Kılıç’ı kim vurdu ?

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Savcı Hakan Kılıç’ı davasına baktığı gasp suçundan mahkûm edilen eski bir hükümlünün vurduğunu, güvenlik güçlerinin her yerde bu saldırganı aradığını söyledi.

Trabzon’un Tonya ilçesinden geçen yıl Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine atanan Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç (32), önceki gün saat 14.00 sıralarında Adliye Lojmanları’ndan eşiyle birlikte ayrıldı. Otomobiliyle İsmail Beşikci Caddesi’ne giden Savcı Kılıç, dükkana girdi. 

Beş yaşında Kaan adlı oğlu bulunan savcı Kılıç, dükan çıktığında silahlı saldırıya uğradı. Arkadan 3 el silahla ateş eden bir kişi, Kılıç’ın yere düşmesi ardından koşarak kaçtı.

Kılıç, çevredekiler tarafından kendisine ait otomobille Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Boyun, baş ve sırtından 3 kurşunla yaralanan Kılıç, ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Ağrı’ya, oradan da Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’ya götürüldü.

Kalbi durdu
Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Kılıç ameliyata alındı. Kılıç, ameliyat sonrası Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Burada kalbi bir ara duran Kılıç ’a resüsitasyon uygulanarak hayata geri döndürüldü.

Hastane yetkilileri, Kılıç ’ın yoğun bakım destek ünitesine bağlı olarak tutulduğunu genel sağlık durumu ile tansiyonun iyi olmadığını, durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

'Münferit saldırı'
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, dün Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ’ne giderek Kılıç ’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Şahin, saldırının KCK soruşturmasıyla bir ilgisi olup olmadığı yönündeki soru üzerine, “İlk değerlendirmeler, öyle gözükmüyor. Münferit saldırı olarak gözüküyor. Gasp suçundan mahkum olan bir kişinin, yani şu anda bilinen şüphelinin hakkında verilen mahkumiyet davasının savcılığını yapmış, kendisi. İşini yapmış, görevini yapmış, arkadaşımız.

Ruhsal olarak da biraz sıkıntılı gibi gözüküyor ama şüphelinin yaptığı eylem olarak gözüküyor. Kimliği belli, eşgali belli. Onun aranmasını da güvenlik güçlerimiz, aralıksız takip ediyor” dedi.

Savcı Kılıç'ın silahlı saldırıya uğramadan önce alışveriş yaptığı dükkanın sahibi Hakan Tunç ise, “Cadde sakindi. Şoksuz tavuk incik istedi. Biz de olmadığını söyledik. Bir şey almadan çıktı. Giriş ve çıkışı 50 saniye bile sürmedi.

Silah sesi üzerine dışarı çıktığımızda yerde yatarken gördük. Hanımını sonradan fark ettik, çığlık atıp, yardım istiyordu. Kim vurduğunu göremedik” dedi.

'Yüzünü saklamıştı'
Tavukçu dükkanının bitişiğindeki berberin sahibi Tunay İdis ise, 3 el silah sesi duyunca kapıya çıktığını ve bir kişinin yerde yattığını gördüğünü belirterek, “O sırada bir kişi de yukarıya doğru kaçıyordu.

Kaçan kişi zayıf, 1.70 metre boyundaydı. Yüzünü siyah bir şeyle saklamıştı. Bir süre sonra dönüp arkasına bakıp uzaklaştı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler