Salih Cora'dan fındık fiyatı açıklaması

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora fındık fiyatları konusunda açıklamalarda bulundu.

Salih Cora'dan fındık fiyatı açıklaması

Haber61 - Haber Servisi - AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora fındık fiyatları konusunda değerlendirmede bulundu.

Cora şunları söyledi;

"Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan il başkanları toplantısında Karadeniz bölgesinin beklediği müjdeyi verdi. Fındık üreticimizin yüzünü güldürdü.

Bu yıl; Yüzde 50 randımanlı Giresun kalite kabuklu fındığın taban fiyatı 17 lira, Levant kaliteli kabuklu fındığın taban fiyatı 16,5 lira olarak belirlendi. Kilogram başına yaklaşık 2 liralık destek ile fındık fiyatı 18,5 ila 19 lira arası değere ulaşmış olacak.

Bu yıl ilk kez hasat öncesi fındık taban fiyatı açıklanmış oldu. Üretici bahçeye girmeden ürünün fiyatını öğrendi. Bu önemli bir gelişmedir. Herkesin planını programını, hesabını, kitabını önceden yapabileceği bir dönem olacaktır. Geçen yıla göre daha yüksek bir fiyat verildi. Ayrıca dolar bazında baktığımızda destekleme ile birlikte 3 doların üzerinde fiyat verilmiştir.

Bir başka önemli husus da TMO’nun çok erken dönemde devreye girmesi ve hemen fındık alımına başlayacak olmasıdır. Yine TMO aldığı fındığı bu yıl piyasaya sürmeyecektir. Dolayısı ile rekolteyi de dikkate aldığımızda serbest piyasada fındık fiyatının daha da yüksek olması beklenmektedir. Tüm bunları üreticilerimiz adına önemli gelişmelerdir.

Hükümetimiz beklentileri karşılamış, atması gereken adımları atmış ve gereğini yapmıştır. Her zaman üreticimizin yanında olmuştur. Fındık üreticilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi dileriz. Hayırlı bereketli olsun.

Fındık Çalışma Grubu’muzda bulunan Karadeniz Milletvekillerimize, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli’ye ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Bey’e hemşehrilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem