Salih Cora'dan CHP'ye çok ağır sözler;

"Kandilin ağzıyla konuşup PKK ile platonik aşk yaşıyorsunuz!"

Salih Cora'dan CHP'ye çok ağır sözler;

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, "Sen gelmezsen bu devlet gelir seni alır! Sonra ağlamayacaksın" dedi.

BU DEVLET BÜYÜK GELİR SENİ ALIR!

Ak Parti Araklı İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, HDPlilerin tutuklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu CHP'yi hedef aldı.

PLATONİK AŞIKLAR

HDPlilere yapılan soruşturmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Milletvekili Cora, "Siz çıkacaksınız diyeceksinizki, 'Ben PKK'ya YPG'ye sırtımı dayadım' sonra, 'Biz sizi tükürüğümüzle boğarız' sözleri söyleyeceksin, canlı bombaların cenazelerine gidip devlet içinde devlet kuracaksın, öz yönetim adı altında özerklik isteyeceksin ve tutup biz bunlara sessiz kalacağız? Yok öyle birşey! Bu mümkün değildir! Bir de çıkıp 'Dokunulmazlıklarımızı kaldırmış olsalar da gelsinler zorla alsınlar' diyerek meydan okuyacaksın! Sonra da polis almaya geldiğinde, 'Kapıma dayandılar' diye ağlayacaksınız. Nasılki Devlet Bahçeli mahkemeye gidip ifadesini veriyorsa, Ak Parti vekilleri mahkemede ifade veriyorsa sende gidip tıpış tıpış ifadeni vereceksin!  Vermezsen bu devlet büyüktür, gelip seni almasını bilir." diyerek konuştu.

İKİSİ DE TÜRKİYE'NİN PARTİSİ DEĞİL 

Konuşmasında CHP'yi yerden yere vuran Cora, "Böyle süreçlerde şunu anlayamıyoruz;  CHP her nedense demokratik hukuk düzeninden yana tavır alması gerekirken Kandil'in ağzıyla konuşuyor, PKK'nın ağzıyla konuşuyor, PKK ile platonik bir aşk yaşıyormuş gibi bunu belli dönemler hissettirmeye çalışıyor. HDP kürtleri, CHP de Türkleri temsil etmiyor, edemiyor. İkisi de Türkiye Partisi değildir. Türkiye'nin partisi Ak Parti'dir." dedi.

İDAMI DESTEKLEYECEĞİZ

"15 Temmuz'da liderimiz kayanın arkasına saklanmamıştır. Lider kayanın arkasına saklansaydı millet dağın arkasına saklanırdı." diyen Milletvekili Salih Cora, parlementer sistemin değişmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu sistem vesayete çanak tutuyor. Bu değişmelidir. Görüyoruzki daha önce başkanlık sisteminin gelmesini isteyenler sırf Ak Parti iktidarı olduğundan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğundan istememektedir." diyerek konuştu.

İdam cezasıyla ilgili de konuşan Salih Cora, "Ak Parti'nin siyaseti milletin istekleriyle yapılmıştır. Yüzü hep millete bakmıştır. Sırtını asla milletimize dönmemiştir. Bu nedenle milletin bu talebini görmezden gelemeyiz. İdam cezasını halkımız istiyor, bizde bunu parlementoda destekleyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem