Saldırılarla ilgili hükümetten ilk açıklama!

Bakan açıkladı...

Saldırılarla ilgili hükümetten ilk açıklama!
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili, "Mardin Kızıltepe de bir polisimiz şehit, beş polisimiz yaralı. İki sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı. Diyarbakır Sur'da da dört sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, beş polis memurumuz hafif yaralı." dedi.

CHP'Lİ GÖK BİLGİLENDİRME İSTEDİ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulunda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmeleri sırasında yerinden söz alarak Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Kızıltepe ilçelerinde terör saldırısı yaşandığı yönünde haberler olduğunu belirtti.

Gök, hükümet yetkililerinden Meclisi bilgilendirmelerini talep ettiklerini söyledi.

ULAŞTIRMA BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Arslan da söz alarak Diyarbakır ve Mardin'deki terör saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Arslan, "Mardin Kızıltepe'de bir polisimiz şehit, beş polisimiz yaralı. İki sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı. Diyarbakır Sur'da da dört sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, beş polis memurumuz hafif yaralı. Her iki olayda da bomba yüklü araç saldırısının olduğu, olaylarla ilgili kolluk kuvvetlerinin ve yargı mensuplarının çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELE MİLLİ BİR DAVADIR"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Türkiye'nin bir yandan FETÖ diğer yandan PKK ile mücadele ettiğine işaret ederek, "Terörle mücadelenin bütünlük arz etmesi gerekir. ve terörün hedefi kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin Türkiye'nin birliğine ve varlığına yönelik suikastlerdir. Terörle mücadele milli bir davadır." ifadelerini kullandı.

HDP'Lİ BALUKEN: KINIYORUZ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Diyarbakır ve Mardin'deki saldırıları büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini belirterek, "HDP olarak sivil yerleşim yerlerinde yapılan saldırı ve patlamaları hep kınadık. Bugün de kınıyoruz. Umarım tablo çok ağır olmaz." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Türkiye'nin uzun süredir birden çok terör örgütüyle eş zamanlı olarak mücadele ettiğine işaret ederek, "Terörün her türlüsünü lanetlediğimizi ve tüm bu terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyoruz. Milletimiz müsterih olsun, terör örgütleri şimdiye kadar istedikleri hiçbir amaca ulaşamadılar, bundan sonra da ulaşamayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da Başkanlık Divanı olarak Diyarbakır ve Mardin'de yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem