Sakarya'da deprem - İstanbul'da da hissedildi

Sakarya'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Sakarya'da deprem - İstanbul'da da hissedildi

Kandilli rasathanesi verilerine göre Sakarya'nın Hendek ilçesinde 4.7 büyüklüğünde yerin 9.5 km derinliğinden deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın (AFAD),merkez üssünü Sakarya´nın Hendek ilçesi olarak belirlediği deprem saat 16.08´de meydana geldi. Yerin 7,06 kilometre derinliğinde olan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Sakarya'nın ilçeleri, çevre iller ve İstanbul'da hafif şekilde hissedilen depremde ilk tespitlere göre can ve mal kaybı yaşanmazken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü önce 4,7; daha sonra 4,4 olarak bildirdi.

Depremin merkez üssü Hendek Yarıca Mahallesi'nde panik yaşandı. Sarsıntıyı hissedenler kendini sokağa attı. 

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, yaptığı açıklamada, ilçede herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Şu ana kadar bildirilen herhangi bir can kaybı ve hasar yok. Olayın verdiği tedirginlikle insanlar evlerinden çıktı haliyle. Şu an itibarıyla kontrollerimizi yaptık, herhangi bir olumsuz yok." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem