Sağlık Bakanı Koca'dan flaş açıklama! Okulların açılacağı tarihi açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okulların açılacağı tarihi açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca'dan flaş açıklama! Okulların açılacağı tarihi açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuştu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Sonunda salgını sona erdirebilecek en büyük umut olan aşı devreye girdi. Salgını belki de iki evrede ele almak durumdayız. Aşıdan önce ve aşıdan sonra. Aşı öncesinde de tedbir ve kısıtlama elimizdeki korunma gücüydü. Bu dönemde hiçbir zaman tercih etmeyeceğimiz tedbirleri almak zorunda kaldık.

Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir. Artık aşı var. Koşullar ne olursa olsun öğrencilerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Bilim Kurulu'muz eğitimde uyulması gereken uygulanabilir kuralları belirledi. Alınması gereken tedbirler ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli. Bu süre zarfında çok önemli bir işimiz var.

O da aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak tedbirleri hayata geçirmek. Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayanlar ise düzenli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir. Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmek zorunda olacaklar. Bunun detaylarını ilan edeceğiz. Yüz yüze eğitim olmazsa olmazımızdır. Çünkü artık aşı var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler