Sağlık Alanında Eksiklikler ...

  Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde 663 sayılı Kararnameyle 02 Kasım 2011 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı ile Bağlı Kuruluşlarının yeniden yapılandırılm

Sağlık Alanında Eksiklikler ...

 

 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde 663 sayılı Kararnameyle 02 Kasım 2011 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı ile Bağlı Kuruluşlarının yeniden yapılandırılmasından sonra Van'da da kurulan Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, yeni yapılanma kapsamında hizmet vermeye başladı. 
 

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, müdürlüğün 7 birimden oluştuğunu, bunların da (1) Aile Hekimliği Uygulama Birimi,(2) Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme Birimi, (3) Toplum Sağlığı Hizmetleri Birimi, (4) Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi, (5) Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Birimi, (6) Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi, (7) Destek Hizmetleri Birimi şeklinde olduğunu ifade etti. 
 

Bu doğrultuda Toplum Sağlığı Merkezlerinin, Aile Sağlığı Merkezlerinin, Verem Savaş Dispanserlerinin, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Merkezinin, Halk Sağlığı Laboratuarının Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlandığını belirten Dr. Yakup İmren, hazırlanan yönetmelik çerçevesinde birinci görevlerinin Van halkına daha iyi hizmet verebilmek olduğunu söyledi. 
 

Halk sağlığını korumak ve geliştirmek, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini yürütmek ve bu hususta gerekli düzenlemeleri yapmakla yükümlü olduklarını da sözlerine ekleyen Dr. Yakup İmren, birlikte görev yapacağı idareci arkadaşlarını da hastane yönetimine tanıttı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler