Rusya'dan ABD'ye Ukrayna resti

Rusya, ABD'ye resti çekti: Asker gönderirseniz, ekstra adımlar atarız

Rusya'dan ABD'ye Ukrayna resti

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Ukrayna'ya asker göndermesi halinde Rusya'nın ulusal güvenliğini sağlamak için ekstra adımlar atmak zorunda kalacağı uyarısı yaptı. Hatırlanacağı üzere Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington'un "Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini" sürdürdüğünü ifade etmişti.

Ukrayna ile Rusya arasında Kırım'ın 2014 yılındaki ilhakı ve Moskova'nın Donbas bölgesindeki ayrılıkçı isyancılara destek vermesi nedeniyle siyasi kriz yaşanıyor.

4 ASKERİN ÖLDÜRÜLMESİ GERİLİMİ TIRMANDIRDI

Ukrayna ordusu 26 Mart tarihinde dört askerin Rus güçlerin Donbas bölgesinde düzenlediği bir havan topu saldırısı sonucunda hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bu gelişme, geçen yılın temmuz ayından bu yana ateşkesin sürdüğü bölgede kayıtlara geçen en büyük kayıp olmuştu.

ABD'DEN UKRAYNA'YA "SARSILMAZ" DESTEK

Rusya ile yaşanan gerilimde tarafını Ukrayna'dan yana seçen ABD'de Dışişleri Bakanı Antony Blinken Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir telefon görüşmesi yapmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşme ile ilgili bir açıklama gelmişti. Açıklamaya göre Blinken, Ukraynalı mevkidaşına "Rusya'nın devam eden saldırganlığı karşısısında" Washington'un "Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini" sürdürdüğünü ifade etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğimizi sürdüreceğiz.

ASKERLERİN ÖLDÜRÜLMESİNDEN RUSYA'YI SORUMLU TUTTULAR

ABD Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü John Kirby de gazetecilere bir açıklama yapmış ve ABD hükümetinin Ukrayna'nın doğu sınırında konuşlu Rus birliklerinin hareketlerinden haberdar olduğunu söylemişti. Rusya'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın arabuluculuğuyla Temmuz 2020'de sağlanan ateşkesi ihlal ettiğini belirten Kirby, 4 Ukrayna askerinin öldüğü saldırıdan da Rusya'yı sorumlu tutmuştu.

KREMLİN'DEN ABD'YE AÇIK TEHDİT: EKSTRA ADIMLAR ATARIZ

ABD'nin Ukrayna'ya destek vermesine tepki gösteren Kremlin'den bugün yapılan açıklamada ise ABD'nin Ukrayna'ya asker göndermesi halinde Rusya'nın ulusal güvenliğini sağlamak için ekstra adımlar atmak zorunda kalacağı uyarısı yapıldı.

UKRAYNA'NIN DOĞUSUNDA TANSİYON YÜKSELİYOR

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Komçak Salı günü yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınlarındaki askeri güçlerini takviye ettiğini açıklamış ve bunun ülkenin güvenliğine tehdit oluşturduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler