Rusları ağlatan Türk anne !

 Antalya'da 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gence ''Umut'' adını vererek 4 yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, Rusya'da bir televizyon kanalındaki programa konuk oldu Antalya'nın Aksu ilçesinde 30

Rusları ağlatan Türk anne !

 

Antalya'da 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gence ''Umut'' adını vererek 4 yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, Rusya'da bir televizyon kanalındaki programa konuk oldu
 
Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008'de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazandı. Felç olan gence aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, gönüllü olarak bakmaya başladı.
 
Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan bu yana ''Umut'' ismini verdiği gence kendi çocuğu gibi baktı. Yatağa bağımlı yaşayan gencin bütün ihtiyaçlarını karşılayan, hastaneye götürüp getirerek fizik tedavi hareketleri yaptıran Kabadayı, Antalya'da ''yılın annesi'' seçildi.
 
Kabadayı'nın ''Umut'' hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu oldu. Kabadayı, Rusya'da giderek programa katıldı ve yaşadıklarını anlattı.
 
Programa katıldıktan sonra Antalya'daki evine dönerek Umut'a bakmaya devam eden Gülsüm Kabadayı, yaptığı açıklamada, kazanın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen gencin ailesinin hala bulunamadığını söyledi.
 
Kabadayı, ''Mustafa Öz'' ismiyle kimlik çıkartılan Umut'un Rus olabileceğini tahmin ettiğini belirterek, ''Rusya'dan bir televizyon kanalı yılbaşından önce Antalya'ya gelerek belgesel çektiler. Ardından beni Rusya'ya davet ettiler. Orada bir televizyon programına konuk oldum. Stüdyoya girer girmez herkes beni ayakta alkışladı. Ben de hikayemi anlattım. İnsanlar çok duygulandı. Dakikalarca ağladılar. Program sunucusu bana Umut'un ailesini bulacaklarına yönelik söz verdi. Umarım Umut'un ailesini bulur'' dedi.
 
Televizyon programına çıktıktan sonra çok olumlu tepkiler aldığını kaydeden Kabadayı, şöyle konuştu:
 
''Türk annesinin merhamet ve şefkatini dünyaya gösterdik. Çok mutluyum. Artık Umut'un öyküsünü dünya biliyor. Umut'un annesi bulunsa bile tamamen iyileşinceye kadar kimseye vermem. Çünkü O, bana emanet. Bana çok alıştı. Sağlığı da hızla düzeliyor. İlk karşılaştığımızda çok zayıftı. Adeta ölümü bekliyordu. Şimdi kilo aldı. Ayaklarını artık hissedebiliyor. Fizik tedaviye karşılık verdi. Ben Umut'un iyileşeceğine ve eski haline döneceğine eminim. O zaman Umut'u gerçek ailesine teslim edeceğim.'' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler