RTÜK’ün kararı tartışma yarattı !

 'Kamu spotlarında artık hiçbir siyasi isim yer alamayacak' kararı “Cumhurbaşkanı ve Başbakan da kamu spotlarında görev alamayacak” diye basına yansıdı. Yönergeye destek veren AK Partili Hamit Ersoy, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın siyasi figür olmadığı gere

RTÜK’ün kararı tartışma yarattı !

 

'Kamu spotlarında artık hiçbir siyasi isim yer alamayacak' kararı “Cumhurbaşkanı ve Başbakan da kamu spotlarında görev alamayacak” diye basına yansıdı. Yönergeye destek veren AK Partili Hamit Ersoy, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın siyasi figür olmadığı gerekçesiyle ayrı tutulmasını istedi. Peki bu konuda uzmanlar ne düşünüyor?
 
RTÜK, CHP kontenjanından seçilen Üst Kurul üyesi Süleyman Demirkan’ın önerisi üzerine “Kamu Spotu Yönergesi”ne, “Siyasiler kamu spotunda yer almasın” hükmünün eklenmesine karar verdi. Öneri, CHP, MHP, BDP’nin yanı sıra Ak Parti kontenjanından seçilen Hamit Ersoy’un da desteğiyle kabul edildi. Bu karar, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan da kamu spotlarında görev alamayacak” diye basına yansıdı. Ersoy, “Bu kişiler, siyasi figür değildir. Bu nedenle Cumhurbaşkanı ve Başbakan, bu maddenin dışında tutulmalı” görüşünü dile getirdi. Bu ise “Cumhurbaşkanı ve Başbakan siyasi figür müdür” tartışması başlattı.
 
Siyaset bilimciler, şu görüşleri dile getirdiler:
 
BAŞBAKAN SİYASİ FİGÜRDÜR
ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Ayata: Başbakan elbette bir siyasi figürdür. Sonuçta siyasi partinin genel başkanıdır. Başbakanlık kurumu, dünyanın her yerinde fevkalade siyasi bir kurumdur. Buna diktatörlükler de dahil. Cumhurbaşkanı ise mevcut sistemimizde siyasi parti mensubu olmadığı için kendisine yönelik olarak tarafsızlık atfedilir.
 
SPOTLARDA YER ALMAMALI
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simten Coşar: Başbakan siyasi bir figürdür. Eğer ‘siyasiler kamu spotlarında yer alamaz’ kararı çıktıysa o zaman Başbakan da kamu spotlarında rol almamalı. Bu tarz kamu spotlarında sanat camiasından, akademi dünyasından kişiler yer almalı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem