Reyhanlı'daki patlamada 6 kişi tutuklandı!

Usam İsa'nın öldüğü patlamada 6 kişi tutuklandı

Reyhanlı'daki patlamada 6 kişi tutuklandı!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamada 6 kişi tutklandı.
2 ay önce Reyhanlı’ya geldikleri belirlenen Usam İsa ile Rahmi Hadad’ın, 6 Temmuz’da ilçe merkezindeki Kurtuluş Mahallesi, Şehit Sedat Pişen Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın ikinci katında hazırladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatlarını kaybetmeleriyle ilgili soruşturma başlatıldı. 7 Temmuz Perşembe günü, Reyhanlı ilçesinde beş ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. İkametlerde, patlamada hayatını kaybeden şahıslarla irtibatlı olduğu tespit edilen H.E., A.A., M.H., N.M., S.S., A.A. isimli Suriye uyruklu 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet otomatik piyade tüfeği ile bu silaha ait 5 adet şarjör ve 2 adet dürbün, 3 adet metal kutu içerisinde patlayıcı, 3 adet tabanca ile bu tabancalara ait 3 adet susturucu, 3 adet GPS cihazı, 2 adet uzak kumanda modülü, 2 adet elektrikli kapsül, 1 adet dürbün, bir miktar elektronik malzeme ve 1 adet lazer işaretleyici ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem