"Reyhalı'ya neden olay günü gelmedi ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'a geldi. Başbakan Erdoğan'ı, Hatay Havaalanı'nda Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, bazı milletvekilleri ve öteki ilgililer karşıladı. Başbakan E

"Reyhalı'ya neden olay günü gelmedi ?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'a geldi. Başbakan Erdoğan'ı, Hatay Havaalanı'nda Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, bazı milletvekilleri ve öteki ilgililer karşıladı.
 
Başbakan Erdoğan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da geldi.
 
Başbakan Erdoğan, 11 Mayıs'ta meydana gelen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların olduğu Reyhanlı'da incelemelerde bulundu.
 
İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:
 
"TÜRKİYE'NİN HUZURUNA MUSALLAT OLDULAR"
 
Şüphesiz ki bu dünya Habil ile Kabil'den itibaren hep katillerle iyi niyetli insanların karşı karşıya olduğu zulümlere şahit olmuştur. Şu anda da yanıbaşımzda yaşanan olay sıradan bir olay değildir. Kendi saltanatlarını korumanın, diktatörlüklerini devam ettirme gayreti içinde olanlar Türkiye'nin huzuruna musallat olmuşlardır. Biz Türkiye olarak başta Suriye ile yüksek düzeyli stratejik anlaşmaları yapmak olmak üzere Suriye'yi sıkıntıdan kurtarmak için adımlar attık. Ama bunlar hiçe sayıldı ve aramızdaki bağlar ayaklar altına alındı. Zalim, diktatör Esed tarafından ayaklar altına alındı. 
 
"BİZ ENSARIZ"
 
Bu millet tarihi boyunca mazlumlara ensar olmuştur. Biz asırlar öncesine gittiğimizde yeri gelmiş muhacir olmuşuz yeri gelmiş ensar olmuşuz. Zalim Esed'in zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimiz buraya keyifleriyle gelmediler. Ölüm endişesi içinde geldiler. Fakat Türkiye'de de bu bölgede de ensar olmayı becerememiş olanlar, zalimlerle fotoğraf çektirmeyi başarı olarak görenler, fitne ve nifak tohumları atma gayretindeler.
 
Kardeşlerim, 
Siz 25 bin civarında Suriyeliye kucağınızı açtınız. Ve şimdi onları buradan kovma gayretinde olanlara asla itibar etmeyin. Ve bilesiniz ki; onlar bizim kardeşlerimizdir. Ensar olacağız, kucaklayacağız, bu fitneye ve nifaka asla prim vermeyeceğiz. İnşallah Suriye'de diktatörlük sonba erdiği gin, halkın iradesi iktidar olduğu gün buradaki kardeşlerimiz de evlerine döneceklerdir.
 
"MUHALİFLERE ALLAH'IN YARDIMI YAKINDIR"
 
Suriye'de şu anda kan, zulüm var, tanklarla toplarla kendi vatandaşını öldürmek suretiyle zulmeden zalime destek olan varsa buna çok üzülürüz. Biz Türkiye'de halkın oylarıyla iktidar olduk. Ama orada babadan kalma iktidar var.
 
Kardeşlerim,
Şimdi biz Reyhanlı'da, şu anda içinde bulunduğumuz birliğimizin, kardeşliğimiz devamını sizden istiyorum. İnşallah en kısa zamanda Suriye'deki muhalif güçler bu diktatörü indirecekler. Bu yakındır. Suriye'deki kardeşlerime de buradan sesleniyorum; Allah'ın yardımı yakındır İnşallah. Nasrun minallahi ve fethun karib. Hiç endişe etmeyin.
 
Allah'ın izniyele bütün bu sıkıntıları aşacağız. Dükkanlarını kaybeden vatandaşlarımıza gerekli destekler veriliyor. İŞ-KUR'a müracaat eden işsiz kardeşlerimize 3 ay süreyle gerekli destek verilecek. İlçemizde attığımız adımları daha güçlendireceğiz. Başta Vali, kaymakam, belediye başkanı, sivil toplum, milletvekili arkadaşlarım olmak üzere inşallah ilçemizi çok daha iyi yerlere taşıyacağız.
 
"REYHANLI'YA OLAYIN HEMEN SONRASINDA GELMEDİM ÇÜNKÜ..."
 
Kısa bir süre sonra tekrar Reyhanlı'ya geleceğim. Bu gelişim bu olay sebebiyleydi. Başbakan olarak olayın olduğu gün buraya gelseydim, birtakım istismarcılar bunu farklı değerlendirebilirdi. Bu istismarcılara prim vermeyin. Benim Başbakan Yardımcım, milletvekillerim ve bakanlarım anında buraya geldi. Ve bütünn yardım mekanizmalarımızı burada çalıştırdık. Hiçbir aksama olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız da buraya geldi. Yani biz sizi ne hükümet olarak ne de devlet olarak yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bizim arammıza fitne sokmak isteyenlere asla prim vermeyin. Bu dayanışma evle Allah onların burada hayat bulmasını engelleyecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler