Rasim Ozan Kütahyalı'ya yağmur gibi suç duyurusu!

Bir televizyon kanalında sarf ettiği Boşnakları aşağılayan sözlerinin ardından Kütahyalı'ya her kesimden tepki geliyor.

Rasim Ozan Kütahyalı'ya yağmur gibi suç duyurusu!
Beyaz futbol isimli televizyon kanalında, Boşnak halkına yönelik çirkin sözler kullanan Rasim Ozan Kütahyalı, Türkiye genelinden büyük tepki çekti. Televizyon kanalının önünde toplanan eylemcilerin  protesto etmesinin ardından kanalın etkilileri, Kütahyalı ile yollarını ayırdığnı açıklamıştı. Kütayhalı'ya sözleri yüzünden köşe yazısı yazdığı Sabah Gazetesi de sırtını dönüş ve Kütahyalı'yı kovmuştu. 

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

TBMM katip üyesi, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, katıldığı bir spor programında sarf ettiği sözler nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı'nın tepki göstererek, "Bu durum yayın ilkelerine açıkça aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Hak ettiği muameleyi görmesi için CHP olarak elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini isterim" dedi.

AVUKATLARDAN ORTAK TEPKİ

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında tepki çeken sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Süleyman Nadir Ataman, Hüseyin Sağ ve ayrıca avukat Ali Çezik, suç duyurusunda bulundu.

Adana Bosna Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kasım Gül ile Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği Başkanı Mukadder Kılıçarslan, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, nitelikli hakaret nefret suçlarından suç duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçede, şüphelinin cezalandırılması, ayrıca hakkında kamu davası açılması da talep edildi.

İzmir'deki Boşnaklar da Kütahyalı'nın sözlerine büyük tepki gösterdi. Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Barış, adli makamlara suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, "Rasim Ozan Kütahyalı, ulusal bir televizyon kanalında ekrana gelen spor programında kendisine yapılan şaka sonucu kullandığı ifadelerle biz Boşnaklara hakaret etmiştir. Bu iğrenç sözleri sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı hakkında adli makamlara başvuru yapacağımızı, sürecin takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Kendisini nefretle kınıyoruz. Biz Boşnaklar Türkiye’de kesinlikle azınlık sayılacak bir toplum değiliz. Bu konuda gereken neyse yapacağız. Bu yapılan Türkiye’de ve Dünya’da yaşayan bütün Boşnaklara hakarettir. Biz Rasim Ozan Kütahyalı ile aynı seviyeye inip ona kötü sözler sarf etmek istemiyoruz" dedi.

SAFFET SANCAKLI DA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da , Boşnaklara yönelik skandal sözler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki göstererek, "Aziz Türk Milletinin bir vekili olarak bugün itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyusunda bulunacağımı, bunun sonuna kadar takipçisi olacağımı beyan ediyorum" demişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem