Putin'den Erdoğan'a flaş telefon!

Başsağlığı diledi...

Putin'den Erdoğan'a flaş telefon!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gaziantep'te 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak başsağlığı dileklerinde bulundu.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARINI İLETTİ

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Erdoğan'a gönderdiği telgrafta, Gaziantep'te bir düğünün hedef alınmış olmasının, terörizmin, ahlakın temel kurallarını tanımadığını bir kez daha gösterdiğini belirtti. Gaziantep'te yaşananların, uluslararası toplumun terörle mücadelede güçlerini gerçek anlamda birleştirmesi gerektiğini hatırlattığını belirten Putin, 'Türk partnerlerle' terörle mücadelede işbirliğini her yönden genişletmeye hazır olduklarını vurguladı.

Açıklamaya göre Putin, Gaziantep'teki saldırıda ölenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletirken, yaralananlar için de bir an önce iyileşmelerini diledi.

İLİŞKİLER KOPMA NOKTASINA GELMİŞTİ

Geçen yıl Kasım ayında Suriye sınırında düşürülen Rus uçağı nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkiler kopma noktasına gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını kaybeden pilot nedeniyle özür dilemesi, Ankara-Moskova ilişkilerinin normalleşme yoluna girmesini sağladı.

15 TEMMUZ'DAN SONRA HÜKÜMETE DESTEK VEREN İLK LİDERDİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Putin, seçilmiş meşru hükümetin yanında yer aldıklarını açıklayarak, millet iradesine destek veren ilk lider olmuştu.

Tüm bu gelişmelerin ardından Erdoğan, 9 Ağustos'ta Rusya'nın St. Petersburg kentinde Rus lider Putin ile bir araya geldi.

FRANSA: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da, dün akşam Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını "şiddetle" kınadığını bildirdi.Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı dün akşam bir düğün sırasında en az 50 kişinin ölümüne yol açan alçak terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Fransa olarak Türk yetkililere ve Türk halkına taziye dileklerimizi sunuyoruz. Teröre karşı savaşan herkesin yanındayız." ifadelerine yer verildi. Hollande, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin taziye mesajını resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaştı.

AVRUPA KOMİSYONU DA UNUTMADI

Avrupa Komisyonunun İnsani Yardımlar ve Kriz Yönetiminden sorumlu komiseri Kıbrıslı Christos Stylianides Gaziantepte meydana gelen terör saldırısı ile ilgili Türkiyeye taziyelerini bildirdi. Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Christos Stylianides Gaziantepte düğün törenine yapılan vahşi saldırıdan dehşete kapıldım. Korkakça bir terör eylemi. Düşüncelerim yaşamını yitirenler, aileleri ve Türk halkıyla birlikte dedi.

AZERBAYCAN ÜZÜNTÜLERİNİ DİLE GETİRDİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısı sebebiyle taziye mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan mesajda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep'te düğün yerinde işlenen korkunç terör saldırısının Azerbaycan'ı derinden sarstığını belirtti. Terörün her çeşidine karşı kesin ve kararlı bir mücadele başlatılmasının gerekliliğini vurgulayan Aliyev, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına Azerbaycan halkı adına başsağlığı diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler