Putin'den ABD'ye rest!

Rusya Başkanı Putin ABD'ye rest çekti.

Putin'den ABD'ye rest!

ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) ayrılmakla tehdit etmesi ve Rusya'ya INF'den doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için 60 gün süre verdiklerinin belirtilmesi üzerine Putin'den kritik açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Rusya'ya INF'den doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için 60 gün süre verdiklerini belirterek, "Rusya, silahların denetlenmesi yükümlülüğü konusunda hile yapıyor. ABD için anlaşmada kalmanın bir anlamı kalmamıştır." demişti.

Anlaşmayı sadece Rusya'nın kurtarabileceğini söyleyen Pompeo, "İhlalleri itiraf edin ve anlaşmaya uymaya başlayın" dedi. 

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın anlaşmayı ihlal ettiğini savunarak Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekileceklerini açıklamıştı. 

Rusya Devlet Bşkanı Vladimir Putin, ABD'nin INF'den çıkması durumunda Rusya'nın karşılık vereceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler