Prof. Özgüven'den skandal sözler: 12-17 yaşındaki kız çocukları doğurmak için ideal yaşta

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu söyleyerek, "İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" dedi.

Prof. Özgüven'den skandal sözler: 12-17 yaşındaki kız çocukları doğurmak için ideal yaşta


Akit TV'de 'kadın-erkek rolleri ve ilişkiler' konusunun tartışıldığı programda, üniversitede öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, canlı yayında çocuk yaşta doğurmayı savunarak 12-17 yaşındaki kız çocuklarının ilk çocuğu doğurmak için ideal yaşta olduğunu ileri sürdü.

Özgüven şu ifadeleri kullandı:

"13 yaşında, hem aklen belli bir noktaya gelmiş, hem vücuden belli bir noktaya gelmiş bir insan sen "10 yıl boyunca çocuk doğurmayacaksın, kadınlığını yaşamayacaksın" diyorsun. Süpermen'i bilmem ama Süper kadın diye bir ırk var. Bu da 13-16 yaş arasında. İstediğiniz doktora sorun en üstün nitelikli insan bu yaşlardakiler... Hadi biraz büyütelim 12-17 olsun; çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Yani bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş."

SKANDAL SÖZLERE BÜYÜK TEPKİ

Tüm dünya tek ses olup çocuk gelinleri korumaya, yetişkin olmayan kız çocuklarının suistimalini engellemeye çalışırken, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Prof. Dr. Özgüven'in skandal sözleri büyük tepki çekti.

CİNSEL İSTİSMAR KAPSAMINDA

Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi, uzmanlara göre cinsel istismar suçu kapsamında.

AYDIN ÜNİVERSİTESİ: ŞAHSİ DÜŞÜNCELERİ, KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL!

Özgüven'in görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi'nden de konuya ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof.Dr Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir.Kendisini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.KAMUOYUNA DUYURULUR.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem