PKK'nın 3 üst düzey yöneticisi öldürüldü !

 Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesinde düzenlenen operasyonun başarılı bir şekilde sona erdiğini söyledi. Vali Toprak, operasyonun detaylarını da açıkladı. Vali Mustafa Toprak , Diyarbakır 'da 3 Ocak 2008'de askeri servis aracının geçişi sırası

PKK'nın 3 üst düzey yöneticisi öldürüldü !

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesinde düzenlenen operasyonun başarılı bir şekilde sona erdiğini söyledi. Vali Toprak, operasyonun detaylarını da açıkladı.
 
Vali Mustafa Toprak , Diyarbakır 'da 3 Ocak 2008'de askeri servis aracının geçişi sırasında PKK 'lı teröristin patlattığı bombada hayatını kaybedenler için düzenlenen ''Eğitim Şehitleri Anma Günü'' programının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yılın son gününde güvenlik kuvvetlerinin ortak katılımıyla, terör örgütünün yapılanmasına yönelik olarak bir operasyon gerçekleştirildiğini ve 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini anımsattı.
 
Operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerin adli makamlar nezaretinde  kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Toprak, ilk gelen bilgiler çerçevesinde operasyonun başarı bir şekilde sona erdiğini ve herhangi  bir kayıp veya yaralanmanın olmadığını bildirdi.
 
Koşuyolu patlamasının da sorumlusu
 
Vali Toprak, bölücü terör örgütünün Diyarbakır'daki yapılanmasının önemli noktasında olanlardan bir veya birkaçının etkisiz hale getirildiğini ifade ederek şöyle konuştu:
 
''Basına konu bir kişi ismi (terör örgütünün sözde 'Amed'' eyalet sorumlusu Ertem Karabulut) var. Aşağı yukarı o bilgi net gibi gözüküyor. Fakat onunla birlikle, bir ya da iki kişinin daha üst düzey Diyarbakır'daki yönetim kadrosundan olduğu ve etkisiz hale getirildiği de anlaşılıyor. Bu konudaki detaylı kimlik tespitinden sonra daha net bir bilgi ifade etmek mümkün hale  gelecek. Çünkü bunların beraberinde barındırdığı silahlar, o silahların kimde bulunduğu ve diğer istihbari bilgilerle bütünleştirildiğinde öyle olduğu anlaşılıyor. Terör örgütünün Diyarbakır'daki yapılanmasına yön veren sözde önde gelen yöneticilerinden birkaçının etkisiz hale getirildiği ve basına olduğu şekliyle bir tanesinin o kişi olduğu da anlaşılıyor. Ki bu yapı etkisiz hale getirilen ekibin, sözde yapılanmanın başı olduğu, Diyarbakır'daki tüm bombaları hazırlayan onu Diyarbakır'a ve farklı noktalara gönderen, yollara mayın döşeyen, değişik noktalara saldırı eylemlerinin talimatını veren, gerçekleştiren, bu  yönde teşvik eden ve okulların yakılmasına, çocukların eylemlere yönlendirilmesine varacak kadar tüm olayları zincirleme yapan, planlayan, yöneten ekibin olduğunu düşünüyoruz.''
 
Vali Toprak, söz konusu ekibin 12 Eylül 2006'da Bağlar ilçesi Koşuyolu semtinde bir otobüs durağında 7'si çocuk 11 kişi hayatını kaybettiği, 16 kişi yaralandığı Koşuyolu'ndaki patlamanın talimatını verdiğini ifade ederek,  ''Koşuyolu'ndaki patlama da dahil, biraz önce duygusal anlar yaşamamıza ve tüm  ailelerimizin acılarını bir kez daha ortaya çıkmasına neden olan o 2008 yılındaki  dershane patlaması şeklinde anılan 3 Ocak patlaması da dahil olmak üzere tüm bu son yıllardaki acıların yaşatılmasına yön veren, o noktada talimat veren ekip etkisiz hale getirilmiştir. Son yıllarda sonra çok acılı olaylar yaşadık. Ama  onun öncesinde Narlı Üs Bölgesi'ne, Duru Jandarma Karakolu'na, Tepe Jandarma  Karakolu'na yapılan ve tüm ilçe baskınları da dahil olmak üzere bunların planlayıcısı olduğunu bir kez daha ifade edebiliriz.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler