PKK'lıya emeklilik Meclis'i karıştırdı !

 TBMM Genel Kurulu'nda, yüzde 2 vergi ödeyerek yurtdışındaki para, altın ve dövizin Türkiye'ye getirilebilmesini öngören yasa tasarısının görüşmelerinde PKK gerginliği yaşandı. Kamuoyunda Varlık Barışı olarak bilinen yasa tasarısının görüşmelerinde konuşa

PKK'lıya emeklilik Meclis'i karıştırdı !

 

TBMM Genel Kurulu'nda, yüzde 2 vergi ödeyerek yurtdışındaki para, altın ve dövizin Türkiye'ye getirilebilmesini öngören yasa tasarısının görüşmelerinde PKK gerginliği yaşandı.
 
Kamuoyunda Varlık Barışı olarak bilinen yasa tasarısının görüşmelerinde konuşan Ayhan, "PKK’lıların dağda geçen sürelerini emeklilik için yarın borçlanmaya sayacak mısınız, böyle bir taahhüdünüz var mı? Çünkü yarın 'Bu yok' deseniz de Sayın Başbakan altı ay önce ne diyordu? 'Dağdakilerle öpüşenlerin dokunulmazlığı kaldırılsın, idam geri gelsin' diyordu. PKK’yla yan yana, bütün her şeyi birlikte çözüyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi?" ifadesini kullandı.
 
MHP'li Mustafa Kalaycı da, "Emeklilikte yaşı bekleyenlerin ve staj mağdurlarının feryatlarına duyarsız kalan AKP hükümetinin, hiçbir haklı gerekçesi olmayan ve birçoğu PKK’lı olduğu söylenen gizli tanıkları bu tasarıda genel sağlık sigortası kapsamına alması düşündürücüdür. Hükûmet tasarısında yer alan bu düzenleme itirazlarımız üzerine komisyonda tasarıdan çıkartılmıştır" dedi.
 
İstihdam söz konusu değil
 
Eleştiriler üzerine Çelik, şunları kaydetti: "Defalarca bütün yetkililer tarafından ifade edildi, Türkiye terör belasından kurtulmak, bu kan ve kin arasında sıkışmış durumdan çıkmak, kardeşlik hukukunun tekrar tesisi, birliğimizin, beraberliğimizin güçlenmesi konusunda bir irade ortaya konulmuş ve bir mesafe alınıyor. 'Efendim, dağdakiler, bayırdakiler, bunların geleceğe dönük sosyal güvenlikle ilgili bir taahhüdünüz...' gibi bir ifade kullanıldı. Ben bunu, hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümetine, hiçbir bakanına, hiçbir uygulamasıyla bağdaşmayacak alçaklık olarak değerlendiriyorum. Onun için, böyle bir suçlamayı, böyle bir yakıştırmayı cumhuriyet hükûmetlerinin hiçbirisine yapmak doğru değildir diye özellikle belirtiyorum." MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, "Peki, istihdamla ilgili yok mu" sorusuna Çelik, "Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil" karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler