PKK'lılar yine saldırdı !

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne 15 kilometre mesafede bulunan Duru Jandarma Karakolu'na PKK'lılar bomba yüklü traktörle saldırı düzenledi.Traktörü karakolun önüne getirip infilak ettiren PKK'lıların saldırısında ölen ya da yaralanan olmadı, kaçan PKK'lıları

PKK'lılar yine saldırdı !

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne 15 kilometre mesafede bulunan Duru Jandarma Karakolu'na PKK'lılar bomba yüklü traktörle saldırı düzenledi.

Traktörü karakolun önüne getirip infilak ettiren PKK'lıların saldırısında ölen ya da yaralanan olmadı, kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başladı.
 
Lice'nin kırsal kesiminde bulunan Duru Jandarma Karakolu'na PKK'lılar bugün saat 05.00 sıralarında bomba yüklü traktörle saldırı düzenledi. PKK'lılar, tahrip gücü çok yüksek patlayıcı tuzakladıkları traktörü karakolun önüne getirip, burada uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. PKK'lılar aynı zamanda uzun namlulu ve roketatarla karakola ateş açtı.
 
Saldırı ihtimali üzerine sıkı önlemlerin alındığı karakoldaki askerler, PKK'lılara anında karşılık verip yoğun ateş altına alındı. PKK'lılar ormanlık alana kaçıp izlerini kaybettirmeye çalıştı. Bölgede kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı. PKK'lıların kaçış bölgelerine Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi. Bomba yüklü traktörün karakolun önüne getirilip, infilak ettirildiğini belirten Toprak, "Patlamanın yaşandığı yerde 3x4 ebadına çukur oluştu. Karakolda herhangi bir zayiat yok. Güvenlik güçlerimiz kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava unsurlarının da katıldığı bir operasyon sürdürüyor.
 
Bölgede güvenlik güçlerimizden ağır darbe alan teröristler, bunun karşılığı olarak Duru Jandarma Karakolu'na hedef aldılar. Geçtiğimiz günlerde Narlı Üs Bölgesi'ne saldırılan PKK'lılardan 3'ü öldürülmüştü. Edindiğimiz bilgiye göre, 2 PKK'lı da yaralanmıştı. Bu PKK'lıların da öldüğü yönünde duyumlarımız var. Ağır darbe alan örgüt üyeleri, kayıplarını saklamak için karakolumuza saldırdı. Ancak saldırıda herhangi bir zaiyat yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler