PKK'ya çifte darbe

Yurt içinde ve yurt dışında PKK'ya ait hedeflere hava harekatı düzenlendi.

PKK'ya çifte darbe

TSK yurt içinde ve yurt dışında belirlediği bölücü terör örgütü PKK'ya ait hedeflere hava harekatı düzenledi.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklarla, Kuzey Irak’ın Kandil ve Hakurk bölgeleri ile Şemdinli’nin Mirgesav bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlendi.

TSK’dan yapılan açıklamada, 13 Haziran 2016 tarihinde 17.00-17.15 saatleri arasında Hakkari ili Şemdinli İlçesi Mirgesav kırsalı bölgesine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendiği belirtilerek, bölgede tespit edilen dokuz hedefin (Teröristlerin barındıkları sığınak ve barınaklar) ateş altına alınarak imha edildiği kaydedildi. Bölgedeki hasar ve zayiat çalışmalarının devam ettiği, görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.

KANDİL VE HAKURK BÖLGELERİNE İCRA EDİLEN HAVA HAREKÂTI

Ayrıca, 13 Haziran 2016 tarihinde 19.34-20.39 saatleri arasında Irak kuzeyi Kandil ve Hakurk bölgelerine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendiği ifade edildi. Bölgede tespit edilen beş hedefin (Teröristlerin barındıkları sığınak ve barınaklar) ateş altına alınarak imha edildiği kaydedilerek görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem