PKK'ya 10 gün süre tanındı!

Musul İl Meclisi Başkanı Kiki, terör örgütü PKK'nın Sincar ilçesinden çıkması için kendilerine 10 gün süre tanıdıklarını söyledi.

PKK'ya 10 gün süre tanındı!
Musul İl Meclisi, Sincar ilçesinde konuşlanan terör  örgütü PKK'ya bölgeden çekilmesi için 10 gün süre tanıdı.      

İl Meclisi Başkanı Beşir Kiki,  yaptığı açıklamada, Irak  merkezi hükümeti ve Musul İl Meclisi'nin ortak toplantısı sonucu, Sincar  ilçesindeki kamu binalarını elinde tutan PKK'nın ilçeyi terk etmesi için 10  günlük süre tanıdıklarını ifade etti.

PKK'nın, Sincar'da konuşlanması veya orada varlık göstermesinin mümkün  olmadığını dile getiren Kiki, "İl Meclisi'nin bu konudaki tavrı açık ve nettir.  PKK'nın ilçeden çıkması gerekiyor. Bunun için de işbaşındayız ve tüm girişimlerde  bulunuyoruz." dedi.

Örgütün ilçedeki varlığı nedeniyle, Sincar'daki idari yetkililerin  görevlerini yapamadığını hatırlatan Kiki, 10 gün içerisinde söz konusu  yetkililerin bölgelerine dönmeyi amaçladığını kaydetti.

Türkiye'den ortak operasyon mesajı

PKK’ya ortak operasyon konusunda Irak Başbakanı Haydar İbadi ile görüşüldüğünü Perşembe günü belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Irak'ta sınır ötesi operasyon olacak. Operasyon Irak seçimleri sonrası yapılabilir" demişti.

DEAŞ bahanesiyle yayıldılar

Terör örgütü DEAŞ'ın, 3 Ağustos 2014 tarihinde Sincar'daki Ezidilere  saldırmasını bahane eden PKK, bölgede varlık göstermeye ve yayılımcı bir politika  izlemeye başlamıştı.

Irak merkezi hükümetine bağlı ortak güçlerin, 16 Ekim 2017 tarihinde  düzenlediği askeri operasyon sonucu PKK'nın yanı sıra Peşmerge'nin yer aldığı  Sincar, Bağdat yönetiminin kontrolüne geçmişti. Bu operasyon sonrası Sincar  ilçesi ve çevresinde hakimiyet gösteren Peşmerge güçleri, bölgeden çekilmek  zorunda kalmıştı.

Sincar ilçesinde hali hazırda, Irak ordusu, Haşdi Şabi, federal polis  güçlerinin yanı sıra PKK'ya bağlı militanlar var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem