Özerklik ilan edilen Cizre'de flaş gelişme

PKK'nın şehirdeki asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H), geçen hafta duyurduğu sözde özerklikten sonra şimdi de özerklik ilan ettiği 2 mahallenin sokak girişlerine hendek kazdı.MAHALLEYİ KENDİLERİ YÖNETECEKPKK'nın şehirl

Özerklik ilan edilen Cizre'de flaş gelişme

PKK'nın şehirdeki asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H), geçen hafta duyurduğu sözde özerklikten sonra şimdi de özerklik ilan ettiği 2 mahallenin sokak girişlerine hendek kazdı.

MAHALLEYİ KENDİLERİ YÖNETECEK

PKK'nın şehirlerdeki asayiş birimi YDG-H, Şırnak'ın Cizre ilçesinde özerklik ilan etmişti. Yüzleri kapalı örgüt militanları, Sur ve Nur mahallelerinde askerî düzende yürüyüş yaptı. Tek tip elbise ve YDG-H tişörtü giyen YDG-H'lılar, "Bu mahalleler kendini yönetecek. Güvenlik güçlerinin buralara girmesine izin verilmeyecek." diyerek özerklik ilan etmişti. Törene katılanlar KCK, PKK bayrakları ve havai fişekler eşliğinde Öcalan lehine sloganlar atmıştı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ GİREMİYECEK

Geçen hafta Cizre'nin Sur ve Nur mahallerinde özerklik ilan eden YDG-H üyelerine şimdi de mahallenin sokak başlarına hendek kazdı. Mahalleye güvenlik güçlerinin girmesini engelleme amacıyla kazılan hendeklere şimdiye kadar her hangi bir müdahale yapılmadı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem