Otomotivde çifte rekor !

Otomotiv sanayinde 2015 yılında üretim ve ihracatta rekor kırıldı. Üretimde 1 milyon 359 bin adete ulaşırken, ihracat da 992 bin adet olarak gerçekleşti. Türk Otomotiv Sanayi'nin gelişimini ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlamasını destekleme

Otomotivde çifte rekor !

Otomotiv sanayinde 2015 yılında üretim ve ihracatta rekor kırıldı. Üretimde 1 milyon 359 bin adete ulaşırken, ihracat da 992 bin adet olarak gerçekleşti.

Türk Otomotiv Sanayi'nin gelişimini ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlamasını desteklemek üzere çalışmalarını sürdüren Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2015 yılına ilişkin üretim ve ihracat verilerini açıkladı. Otomotiv Sanayii Derneği'nin açıklamasına göre; toplam üretim bir önceki yıla göre yüzde 16 arttı ve 1 milyon 359 bin adede ulaştı. 2015 yılında Otomotiv Sanayii ihracatı, bir önceki yıla göre yüzde 12 oranında arttı ve 992 bin adet oldu.

2015 yılına ilişkin görüşlerini açıklayan OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, "Son yıllarda kapasite ve yeni ürün yatırımlarına hızla devam eden sanayimiz üretimde çok önemli büyüme elde ederek tarihi bir rekora imza attı. Üretilen her 100 aracın 73 adedini yurt dışına göndererek ihracat rekorunu da kırmış oldu. AB pazarlarındaki büyüme, sanayimizin üretim ve ihracat rakamlarına pozitif katkı sağladı. İhracatımız adet bazında yüzde 12 oranında artış gösterdi ve euro-dolar paritesindeki gerileme nedeniyle tutarsal olarak dolar bazında yüzde 5 gerilerken, euro bazında ise yüzde 14 arttı. Otomotiv sanayii, Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 15'ini oluşturarak sektör sıralamasında ilk sıradaki yerini korudu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler