Örs'ten 23 Nisan Mesajı

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ten 23 Nisan mesajı.

Örs'ten 23 Nisan Mesajı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Örs mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Bugün millet iradesinin şekillendiği gün olan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 99. kuruluş yıldönümünü ve ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduğumuz bir gündür. Bundan 99 yıl önce, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin temelleri atılmış ve milli irade hayat bulmuştur.

23 Nisan’ın iki önemli anlamı var. Biri 23 Nisan 1920’de Türk Milletinin kendi temsilcilerini bir araya toplayarak oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması, diğeri de Dünya’da çocuklara armağan edilen bayram olması. Milli egemenliğin ilan edildiği bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edildi. 
Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı, milletimizin geçmişten gelen birikimi ve birlik-beraberlik içinde çok çalışarak daha mamur hale getirmek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak, hepimizin en büyük hedefidir. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Kurtuluş Savaşı’mızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu anlamlı günün dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem