Orası artık Kürt toprağı !

 Erbil ile Bağdat arasındaki gerilimi sona erdirme çabaları devam ederken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi kritik bir karar aldı ... Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, IKYB'nin, Irak anayasasında 'sorunlu bölgeler' o

Orası artık Kürt toprağı !

 

Erbil ile Bağdat arasındaki gerilimi sona erdirme çabaları devam ederken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi kritik bir karar aldı ...
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, IKYB'nin, Irak anayasasında 'sorunlu bölgeler' olarak adlandırılan bölgeler için bundan sonra ''Kürt bölgesinin dışındaki Kürt toprakları'' ismini kullanacağı belirtildi.
 
Açıklamada, kararın 12.12.2012'de alındığı ve bugün kamuoyuna duyurulduğu ifade edilerek, Irak hükümetinden üst düzey yetkililerin, anayasada 'sorunlu bölgeler' olarak adlandırılan bölgeleri anayasaya aykırı bir şekilde 'karışık' bölge olarak tanımlamaları nedeniyle IKYB'nin bu kararı aldığı, sorunlu bölgelere bundan sonra 'Kürt bölgesi dışındaki Kürt toprakları' denileceği kaydedildi.
 
Alınan kararın, duyurulduğu günden itibaren bütün resmi yazışmalarda ve eğitim kurumlarında geçerli olacağı belirtilerek şöyle denildi:
 
"Irak hükümetinden üst düzey yetkililer, Irak anayasasından hızla uzaklaşarak 'sorunlu bölgelere', hiçbir yasal belgede olmayan isimler takarak anayasayı çiğniyorlar. Iraklı yetkililer bu sorunları anayasanın 140. maddesine göre çözmek istemiyorlar. Alınan karar doğrultusunda bundan sonra 'sorunlu bölgeler', 'Kurdistan bölgesi dışındaki Kürt toprakları' olarak isimlendirilecek. Bütün resmi ve yarı resmi kurumlar bu kararı uygulayacak. Karar yayınlandığı gün itibariyle geçerlidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem