Ömer Hacısalihoğlu'ndan 10 kasım mesajı

Hacısalihoğlu: “Her Döneme Fikirleriyle Damga Vuran Büyük Bir Liderdir”

Ömer Hacısalihoğlu'ndan 10 kasım mesajı

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, 10 Kasım Atatürk’ü anma gününün 83. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Hacısalihoğlu mesajında: “10 Kasım; Türk Milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek, Cumhuriyetin erdemlerine sadakatini ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür.

Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve inkılaplarıyla yaşadığı çağı aşan ve her döneme fikirleriyle damga vuran büyük bir liderdir. Engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü dünyanın en itibarlı liderlerinden biri yapmıştır.

Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nın ardından kurduğu ve genç nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü yansıtan eşsiz bir eserdir. Hayatı boyunca milletimizin yücelmesi için çalışan Atatürk bizlere gurur duyulacak, bağımsız ve modern bir Cumhuriyet, sağlam temeller üzerinde yükselen barışçı bir ülke ve onurlu bir geçmiş bırakmıştır. Önünde aydınlık bir gelecek uzanan Türk Milleti, geçmişten gelen ortak duygularını, birlik ve beraberliğini, en önemli değeri olan Cumhuriyet’i ileriye taşımaya kararlıdır.

Büyük Önder; Aziz Milletimizden aldığı güç ve destekle Kurtuluş Mücadelesine öncülük ederek, olağanüstü şartlara rağmen üstlendiği tarihi sorumluluğu başarı ile yerine getirmiş, Millet egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak, güzel yarınların temellerini atmıştır. 

Türk Milleti, Atatürk’ün düşüncelerinden, ilke ve inkılaplarından güç alarak ilerlemesini devam ettirecek, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını gösterecektir. Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete intikalinin 83. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal etmiş Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Kurtuluş Mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler