Öğrencileri üzen burs haberi !

 Yüksek kâr elde etmek için vatandaşı bezdiren türlü uygulamalara başvuran bazı bankalar, şimdi de öğrencilerin burslarından para kesmeye başladı. Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Sami Çaprak, öğrencinin tek geçim kaynağı olan bursl

Öğrencileri üzen burs haberi !

 

Yüksek kâr elde etmek için vatandaşı bezdiren türlü uygulamalara başvuran bazı bankalar, şimdi de öğrencilerin burslarından para kesmeye başladı.
 
Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Sami Çaprak, öğrencinin tek geçim kaynağı olan burslardan, bankaların masraf bedeli kesmesinin, hukuka ve sosyal sorumluluğa aykırı olduğunu savundu.
 
ÖĞRENCİLER MAĞDUR DURUMDA KALIYOR!
 
Burs veren kurumların genellikle öğrencilere, çalıştıkları bankalardan hesap açtırdıklarını belirten Çaprak, ''Ancak banka ile herhangi bir anlaşmaları olmadığı için kıt kanaat geçinen öğrencilerimizin bursları hak kaybına uğramaktadır" dedi.
 
Burs veren kişilerin, çalıştıkları bankalar ile anlaşma yapıp o hesaptan masraf bedeli kestirilmemesini sağlayabileceklerini bildiren Çaprak, şunları kaydetti: "Ayrıca bankaların, öğrenci olduklarını belge ile ispatlayan tüketicilerin bu hesaplarından masraf kesilmediğine dair uygulamaları mevcuttur. Bankalara çağrımız, öğrencilerin burs hesaplarından masraf, aidat ve benzeri ücretlerin kesilmemesidir. Tüm burs verenler, bankalarıyla bu konuda anlaşmaya varmalı ya da bu ücreti kesmeyen bankaları tercih etmelidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem