Öcalan'a suikast girişimi !

PKK, aralarında Nizamettin Taş ve Osman Öcalan'ın da bulunduğu eski üst düzey yöneticilerine saldırı girişiminde bulundu. Çatışmada 1 PKK'lı yaralandı.Erbil'e bağlı Köysancak ilçesinde PKK militanı 3 kişi, örgütün eski yöneticileri Nizamettin Taş ve Abdul

Öcalan'a suikast girişimi !

PKK, aralarında Nizamettin Taş ve Osman Öcalan'ın da bulunduğu eski üst düzey yöneticilerine saldırı girişiminde bulundu. Çatışmada 1 PKK'lı yaralandı.

Erbil'e bağlı Köysancak ilçesinde PKK militanı 3 kişi, örgütün eski yöneticileri Nizamettin Taş ve Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın evlerinin karşısına gizli kamera yerleştirdikleri fark edildi. Militanlar, 24 saat sonra kameraları almaya geldiklerinde suç üstü yakalandı. Kandil'den gelen PKK'lılarla örgütün eski üyeleri arasında çıkan çatışmada bir PKK'lı yaralandı, diğer iki PKK'lıdan biri yakalandı, üçüncü kişi ise kaçmayı başardı. Köysancak Emniyeti, olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Nizamettin Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı doğrularken, büyük bir tehlike atlattıklarını söyledi. Saldırı için "Başarsalardı toplu katliam gibi bir şey düşünmüşler" diyen Taş, olayı şöyle anlattı: "Dağdan gelen 3 kişi, evlerimizin önüne kamera yerleştiriyor. Biz tesadüfen o kamerayı bulduk. Kamerayı 24 saate göre ayarladıkları için akşam tekrar Erbil plakalı bir otomobil ile geldiler. Onlar, kamerayı almak isterken bizimkiler, yakalamak istedi. Bu sırada arbede yaşandı. Maalesef PKK'lılarla eski PKK'lılar arasında çatışma çıktı."

"OLAY DİREKT BİZE YÖNELİK"

Saldırının direkt kendilerini hedef aldığına dikkati çeken Taş, "Bunların PKK'lı olduğunu biliyoruz. Bunda hiçbir şüphe yok. Çektikleri görüntülerden PKK'lı oldukları anlaşılıyor. Başkalarının provokasyonu değil, bu doğrudan PKK kadrosudur. Başarsalardı aslında toplu katliam gibi bir şey düşünmüşler. Evlere baskın öncesi, keşif yapmak isterken tesadüfen yakalandılar. Olay direkt bize yönelik" dedi.

"CEMİL BAYIK HEP ARKADAŞLARINI VURDU"

Taş, "Neden hedef sizsiniz" sorusuna ise "Amaç yok. Aslında anlaşılmaz bir durumdur. Şimdi Kürt Ulusal Kongresi yapılıyor. Bu kongre, sözde Kürtlerin birliği, barışı amacıyla yaplılıyor. Normalde bize saldırı olacak bir ortam yok. Yani tam yumuşama beklenirken tuhaf bir şekilde bu saldırı oldu. Ne amaçla yaptılar, niye yapıyorlar, kimler yapıyor? Cemil Bayık, geçmişte hep arkadaşlarını vururdu. Tekrar bu mudur? Biz bekliyorduk ki biraz imajını düzeltsin, geçmişteki kirli imajından kurtulsun" cevabını verdi.

Olayın mahkemeye taşınacağını aktaran Taş, şikayetçi olmayacaklarını, bunun kendileri açısından doğru olmayacağını ifade etti.

"BİZİM DE CAN KORKUMUZ VAR"

PKK'nın hedefindeki Osman Öcalan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PKK içinde son 3-4 yıldır iç infazlar durmuştu. Abdullah Öcalan, 2006'da iç infazları durdurmuştu. Ancak şimdi bazıları, bu yasağı delmek istiyor. Bizim de can korkumuz var" dedi.

Eski PKK'lıların bir kısmı 2004 yılından örgütten ayrıldıktan sonra Köysancak'a yerleştiler. Nizamettin Taş, Osman Öcalan, Ebubekir Ataç, Hıdır Sarıkaya, Hıdır Yalçın gibi çok sayıda eski örgüt mensubu, kurdukları Vatansever Demokrat Partisi (PWD) aracılığıyla siyaset yapıyorlar. Erbil'de yapılması planlanan Kürt Ulusal Konferansı'na da katılmayı isteyen eski örgüt mensupları, "silahın çözüm olmadığı" görüşünü savunuyorlar.

PKK, kendisinden kopan eski örgüt mensuplarının aktif siyaset yapmasını ve Erbil'de düzenlenen konferans ve kongrelere katılmasını istemiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler