Öcalan, Paris cinayetinin faillerini açıkladı !

 Abdullah Öcalan, 3 PKK'lı kadının öldürüldüğü Paris cinayetinin failleriyle ilgili ortaya çarpıcı bir iddia attı. Abdullah Öcalan, İmralı'da kardeşi Mehmet Öcalan'a Paris cinayetiyle ilgili "Devlet, hükümet bu planı kim yaptı ortaya çıkarmalı. Söylesinle

Öcalan, Paris cinayetinin faillerini açıkladı !

 

Abdullah Öcalan, 3 PKK'lı kadının öldürüldüğü Paris cinayetinin failleriyle ilgili ortaya çarpıcı bir iddia attı.
 
Abdullah Öcalan, İmralı'da kardeşi Mehmet Öcalan'a Paris cinayetiyle ilgili "Devlet, hükümet bu planı kim yaptı ortaya çıkarmalı. Söylesinler ki bu süreç ilerlesin" dedi.
 
Adalet Bakanlığı'nın verdiği onayla önceki gün İmralı'ya giden kardeş Mehmet Öcalan'a Abdullah Öcalan'ın Paris'te öldürülen PKK'lı 3 kadınla ilgili "Kim beni buraya getirdiyse, o katliamı da onlar yaptı" dediği öğrenildi. Mehmet Öcalan, İmralı ziyaretinin ardından ağabeyi Abdullah Öcalan ile yaptıkları konuşmayı aktardı. Kardeşine, "Kürt ve Türk halkının süreci nasıl karşıladığını merak ettiğini" soran Abdullah Öcalan, şunları söyledi:
 
BAŞKA GÜÇLER VAR
 
Ben burada bir mahkumum. Burada her şey hakkında, böyle yapacağım, şöyle yapacağım dersem bu ahlaki ve doğru bir şey olmaz. Burada istihbaratla görüştüm. Belki buraya gelen insanlar samimidir. Ama tek onlar değil. Başka güçler var. Bu güçler bu sürece ne kadar destek veriyorlar, bilmiyorum. Her şey ben değilim. Her şeyi omuzlarıma atıyorlar.
 
HÜKÜMETE İLETTİM
 
Heyete isteğimizi, üzerime düşenleri onların eliyle hükümete gönderdim. Ne istiyoruz, ne yapabiliriz, nasıl çözülür, bildiklerimizi hükümete verdik. Hükümet buna ne ad verirse versin, bu yol çözüm yoludur. Onlar bu isteklerimizi, Kürt sorunu nasıl çözülür değerlendirecekler. Her şeyi bana bağlamayın, bağlasanız da ben yapamam.
 
SÜRECİ TIKAMAYIZ
 
Kandil ve Avrupa kendi görüşlerini, gerçeklerini söylemeli. Onlar da bu sorun nasıl çözülceğine dair görüşlerini söylemeli. Kürt sorunu nasıl çözülecek, bu projeyi de kısmen devlete, hükümete verdik. Süreç bizim tarafımızdan tıkatılmaz. Eğer süreç tıkatılırsa, Kürt de Türk de zarar görür. Bölgede yaşayan herkes zarar görür. Bunun için herkes ona göre sürece hazır olsun.
 
BENİ BURAYA KİM GETİRDİYSE KATLİAMI O YAPTI
 
Bakın Paris'te 3 kadın öldürüldü, bu bir katliamdı. Bu katliamı yapan kişi olarak birini gösterdiler. Deniyor ki Sivaslıdır, infazı o yapmış diyorlar. Herkes şunu bilsin, ne ad verilirse verilsin. Gladio deniyor yani NATO. Halkımız şunu bilsin:? Kim beni buraya getirdiyse, o katliamı da onlar yaptı.
 
Bu katliamı yapan kişi daha önce bir yılda 10 kere Türkiye'ye, Ankara'ya gelmiş. Bu Ankara'da kimle görüşmüş. Kimle görüştü, kimle görüşmedi, bunun görevi neydi? Planı, projeyi kim yapmış? Bu bir an önce ortaya konulsun, saklanmasın. Bu ortaya çıkarılmazsa sabah belki bundan daha büyük katliamlar olur. Bunu devletten, hükümetten istiyoruz. Bu projeyi, planı kim yaptı? Bir an önce ortaya çıkarılsın. Fransa biliyor, Avrupa, ABD, NATO bunu biliyor. Doğruları söylemiyorlar. Bunları söylesinler ki süreç ilerlesin. 
Bunlar önünü kapatmışlar.
 
ÖCALAN'I ABD TÜRKİYE'YE TESLİM ETMİŞTİ
 
Abdullah Öcalan'ın Kenya'da ABD istihbaratı tarafından yakalanıp Türkiye'ye teslim edildiği biliniyor.
 
Eski Başbakan Bülent Ecevit, 'ABD olmasa Öcalan'ı alamazdık. CIA ve MİT arasında iyi ilişkiler olmasa Öcalan'ı Türkiye'ye getiremezdik' demişti.
 
İşte Ecevit'in o sözleri:
 
'Tabii, ilk olarak MİT bana konuyu söyledi. MİT Müsteşarı, Amerikan istihbaratından öyle bir teklif geldiğini bildirdi. Bunu o aşamada açıklamadım. Biz de büyük bir gizlilik içinde bu konuda izin verdik. MİT özel bir uçak kiraladı. Cavit Çağlar'ın uçağı. Afrika'da ve muhtelif ülkelerde oradan oraya dolaşmaya başladı. Çünkü bir hamlede yapılacak bir şey değil ve nihayet Kenya'da sonlandı.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler