Öcalan eş istedi !

   PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'da devlet yetkilileriyle yapılan görüşmede, ev hapsi ve 'tek önder' şartlarının dışında "Beni evlendirin" dediği de ileri sürüldü.  İddiaya göre, "Evlenmek istiyorum" diyen Öcalan'ın talebi üzerine ailesi ve bazı BD

Öcalan eş istedi !

 

 
 
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'da devlet yetkilileriyle yapılan görüşmede, ev hapsi ve 'tek önder' şartlarının dışında "Beni evlendirin" dediği de ileri sürüldü. 
 
İddiaya göre, "Evlenmek istiyorum" diyen Öcalan'ın talebi üzerine ailesi ve bazı BDP'li kurmayların yer aldığı 'çekirdek kadro' gelinin adını belirledi. Ancak bu isim bir sır gibi saklanıyor. Öcalan'ın avukatlarına vereceği bir talimat ile önce hâlâ evli olduğu Kesire'den boşanacağı ardından ikinci bir evlilik gerçekleştireceği öne sürülüyor. Kesire Yıldırım 1978'de evlendiği Öcalan'ı "ahlaksızlık ve diktatörlükle" suçlayarak 1986'da terk edip İsveç'e iltica etmişti. Öcalan, vekalet verdiği avukatları aracılığıyla açacağı davada boşanma gerekçesi olarak bu 'terk edişi' gösterecek. Medeni Kanun'da haklı bir sebep olmadan terk ediş süresi en az 6 ay olduğunda karşı tarafın boşanma davası açabileceği belirtiliyor.
 
10 MADDELİK YENİ YOL HARİTASI
 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Bilsek ki terör örgütü tamamen silahları bırakacak, saldırılara son verecek gereken birimler harekete geçirilir" sözleriyle başlayan yeni dönemin kodları orta- ya çıkmaya başladı. Hükümet "silahsız siyaset" için ihtiyatın elden bırakılmadığı, şeffaf bir yol haritası izlenecek.
 
PİŞMANLIK MI AF MI?
 
Öncelikle ölümler durdurulacak. 2009'da Habur'da teslim olan 7'si çocuk 15 PKK'lının gerek yaşları gerekse pişmanlık şartları re'sen gözetilerek serbest bırakılması, model olarak daha etkin bir şekilde kullanılacak. Etkin pişmanlık düzenlemesinden yararlanma koşulları gözden geçirilecek. Af seçeneği de gözetilerek özel bir çalışma yapılacak.Silahı bırakan PKK'lıların günlük hayata adapte edilmesi revize edilecek.
 
İMRALI İLE GÖRÜŞMELER
 
Ankara-İmralı arasında başlayan görüşmeler şeffaf devam edecek, mesafe alınan aşamada yazılı metne dönüşecek. Avukatlarına görüş yasağının ardından örgüt ile Öcalan arasında kesilen temas trafiğinin yeniden kurulması bekleniyor. Yeni süreçte, BDP ve Kandil de inisiyatif sergiledikleri ölçüde çözüm için dikkate alınacak.
 
"ÇÖZÜM İRADESİ VAR"
 
Öcalan'ın görüşmelerde, sürecin barışa dönüşmesi için tek taraflı çabanın yetmeyeceğini ifade ederek, "Çözüm için iradeyi görüyorum, ancak ciddi kaygılarım var. Süreci sabote etmek isteyebilirler. Buradaki çabamı devre dışı bırakmak isteyenler olabilir. Araç ve yöntemler ortaya konmalı. Devlet bu konuda net olursa ben de gereken mesajı iletirim" dediği kaydedildi.
 
'DAĞA ÇIKMAYIN' ÇAĞRISI
 
İlk adımda İmralı'nın Kürt gençleri üzerindeki etkisi dikkate alınarak dağa çıkışların azaltılması için çağrı yapılması öngörülüyor. Kış koşulları nedeniyle önceki yıllarda olduğu gibi eylemlere ara veren PKK'nın geçici eylemsizlik kararlarına izin verilmeyecek.
 
BDP'LİLER İLE İLETİŞİM
 
"Avukatlarım benim söylediklerini farklı aksettiriyor" diyen Öcalan'la teması yürütmesi için BDP'nin hukukçu vekilleri Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk gibi isimlerle iletişim kurmasına izin verilecek. Öcalan'ın silah bıraktırmak üzere Kandil'e ve Avrupa'daki yöneticilerine mesaj iletmesine kolaylık sağlanacak.
 
KAMUOYU İKNA EDİLECEK
 
PKK'nın silahsızlanma süreci kamuoyuna anlatılarak, kitleler ikna edilecek. Asker de devreye girip, şehit ve gazi yakınları bilgilendirilecek. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başta olmak üzere bakan ve milletvekilleri köy köy, mahalle mahalle dolaşıp silahın çözüm olmadığını anlatacak.
 
SİLAHLI ÜYELERİ ÇEK
 
Silahlı PKK'lıların Kuzey Irak'a çekilmesi teşvik edilecek. Silah bırakmayanlara operasyonlar sürdürülecek, bağını kesenlere çıkış yolu açılacak. PKK içindeki Suriye, İran gibi siyasi uzantılardaki çok başlılık dikkate alınacak. Öcalan'ın, Murat Karayılan, Fehman Hüseyin, Cemil Bayık gibi isimlerle mesaj trafiğine kapı aralanacak.
 
BARZANİ'DEN DESTEK
 
Kandil diplomasisinde Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani'nin elini taşın altına sokması sağlanacak. Kandil'in boşaltılarak Kuzey Irak'taki köylere ve kamplara yerleştirilmesine imkân tanınacak. "Örgütün silahlarını bağımsız gözlemcinin denetimine bırakması formülü gündemde. Bu konuda Norveç gibi deneyimli ülkelerden de destek istenebilecek.
 
DEMOKRATİK ADIMLAR
 
Barış için siyasi dil yumuşatılacak. Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan 4. yargı paketindeki düzenlemeler yaşama geçirilecek. Şiddete bulaşmamış, şiddeti özendirmemiş KCK'lıların durumu değerlendirmeye alınacak. Anadilde savunma, kamu kurumlarında anadilde hizmet gibi güven verici reformlar sürdürülecek.
 
ÜÇÜNCÜ ÜLKE SEÇENEĞİ
 
Büyük bölümü Kuzey Irak'ta bulunan örgüt yöneticilerinin üçüncü bir ülkeye gönderilmesine formül aranacak. Norveç, Avustralya gibi ülkeler seçenekler arasında yer alıyor. PKK'nın lirderlerinden Murat Karayılan "Türkiye, 'silahları bırakalım sorunu diyalog ile çözelim' derse biz de 'hay hay' deriz ve böyle bir çözüme var olduğumuzu belirtiriz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem