O ülke Türkiye'yi reddetti

Endonezya FETÖ'ye bağlı okulların kapatılmayacağını ve faaliyete devam edeceklerini açıkladı. 

O ülke Türkiye'yi reddetti
Türk Büyükelçilikleri, dünyanın her yanında mantar gibi üremiş FETÖ bağlantılı okulların kapatılması yönünde, ülke hükümetlerine başvuruda bulunuyor.

Cakarta Büyükelçiliğimiz, Endonezya hükümeti ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla FETÖ ile ilgili resmi internet sitesinden yayımladığı yazılı açıklamada Endonezya’daki FETÖ-PDY’ye ait birimleri deşifre etti ve hükümetten söz konusu kuruluşları kapatmasını istedi. Ancak Endonezya hükümeti skandal bir karara imza atarak, resmi internet sitesinden FETÖ'ye bağlı okulların kapatılmayacağını ve faaliyete devam edeceklerini açıkladı. 

Bir diğer skandala ise Almanya imza attı. Almanya'nın Baden Württemberg Eayalet Başbakanı Winfried Kretschmann'dan terör örgütü FETÖ'ye açık destek geldi. Darbe girişiminde terörist başı Gülen'in etkili olduğuna dair kanıt görmediğini söyleyen Kretschmann, Türkiye'nin eyaletteki FETÖ'ye ait kuruluşların denetlenmesi talebini kabul etmedi.

FETÖ'nün ur gibi yayıldığı Kırgızistan ise 27 Temmuz'da bu kurumların kapatılmayacağını ifade etmiş ve takdir hakkının kendilerinde saklı olduğunu açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler