NATO'dan flaş açıklama !

 NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'ye yerleştirilen Patriot füzelerinin amacını ve kapsamını değiştirme planlarının olmadığını belirtti. Bulgaristan Başbakanı Marin Raykov'la görüşen Rasmussen, ortak basın toplantısında, NATO'nun Suriye'

NATO'dan flaş açıklama !

 

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'ye yerleştirilen Patriot füzelerinin amacını ve kapsamını değiştirme planlarının olmadığını belirtti.
 
Bulgaristan Başbakanı Marin Raykov'la görüşen Rasmussen, ortak basın toplantısında, NATO'nun Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölgenin hayata geçirilmesi halinde Patriotlarla destek verip vermeyeceği sorusuna, şu yanıtı verdi:
 
"SALDIRI NİYETİMİZ YOK"
 
"Yerleştirilen Patriot füzelerinin amacını ve kapsamını değiştirme planımız yok. En başından beri bu yerleştirmenin tamamen savunma amaçlı olduğunu, saldırı niyetimizin olmadığını, Türk halkı ve topraklarının etkin korunması ve savunması için orada olduğumuzu açık şekilde belirttik." Rasmussen, NATO'nun Türkiye'ye Patriot yerleştirme kararı alırken dünyaya ilan ettiği bu pozisyonuna bağlı kaldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem